Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΓΓ ΑΚΕΛ: Τίποτε απολύτως το επιλήψιμο στις αναφορές που εμπλέκουν το ΑΚΕΛ...

ΓΓ ΑΚΕΛ: Τίποτε απολύτως το επιλήψιμο στις αναφορές που εμπλέκουν το ΑΚΕΛ στην υπόθεση «Δρομολαξιά»

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2013

Την πλήρη διερεύνηση των ζητημάτων που προκύπτουν από τις αναφορές στο δικαστήριο σε σχέση με καταθέσεις σε λογαριασμούς της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας στην υπόθεση «Δρομολαξιά», με στόχο να διακριβωθεί ακριβώς το τι έχει συμβεί, ζήτησε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι σε σχέση με το ΑΚΕΛ δεν υπάρχει τίποτε απολύτως το επιλήψιμο.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΦΑ, και κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ περιουσιών στη Δρομολαξιά και τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν την Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας, ο κ. Κυπριανού αφού υπενθύμισε ότι η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει ήδη εκδώσει τη σχετική της ανακοίνωση, ανέφερε ότι πλέον από την πλευρά του το ΑΚΕΛ θα αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών έτσι ώστε να διακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε μεγάλη λύπη καθώς, για πολλοστή φορά, όπως είπε, διαπομπεύονται ονόματα χωρίς να υπάρχει κάτι που να τεκμηριώνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες. «Είναι εύκολο και για μένα με τη μεγαλύτερη ευκολία να κατηγορήσω τον οποιοδήποτε για δεκασμό. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτή η κατηγορία θα αποδειχτεί ή όχι» είπε, αναφέροντας παράλληλα πως το ΑΚΕΛ έχει συμβουλεύσει τα στελέχη του τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις διάφορες καταθέσεις να ζητήσουν νομική συμβουλή για το πώς θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και ότι και το ίδιο το ΑΚΕΛ ως κόμμα θα ζητήσει νομική συμβουλή.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι σε αυτή την υπόθεση «είναι προφανές ότι έγινε κάποια σκευωρία από κάποιους για να βγάλουν λεφτά εις βάρος του δημοσίου, φαίνεται ότι στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα ανέμεναν και τώρα έχουν αρχίσει να κατηγορούν διάφορους».

«Διερωτώμαι τι θα κάνει η πολιτεία έναντι αυτών οι οποίοι είχαν σχεδιάσει τη σκευωρία στο αρχικό στάδιο» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως ο ίδιος θα αναμένει να δει πώς θα λειτουργήσει η Νομική Υπηρεσία.

Διεμήνυσε παράλληλα πως το ΑΚΕΛ δεν θα αφήσει τα πράγματα να περάσουν με αυτό τον τρόπο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμη πως με όλες αυτές τις ιστορίες έχει προκληθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην πολιτική ζωή του τόπου. «Έχουν ριχθεί σκιές» είπε «στο ηθικό ανάστημα του ΑΚΕΛ».

«Είμαστε ένα κόμμα που ανεξάρτητα αν διαφωνούσε κάποιος μαζί μας διαχρονικά, ακόμη και αν μας έβριζε, παραδεχόταν ότι είμαστε ένα κόμμα που κανένας δεν μπορεί να θίξει την εντιμότητα του. Σήμερα αυτό γίνεται με την κυκλοφορία όλων αυτών των φημών με τη μεγαλύτερη ευκολία», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως το ΑΚΕΛ έχει υποχρέωση να πρωτοστατήσει ως κόμμα προς την κατεύθυνση της λήψης τέτοιων θεσμικών μέτρων που διασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλαμβάνονται φαινόμενα όπως το σημερινό. Δήλωσε ότι η πολιτική ζωή στον τόπο μας έχει διολισθήσει σε πολύ χαμηλό σημείο και εξήγησε ότι ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθεί μια πρωτοβουλία, πράγμα που, όπως είπε, θα κάνει το ΑΚΕΛ έχοντας ήδη συστήσει σχετική Επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις, για πλήρη επικράτηση της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Εδώ που έχουμε φτάσει χρειάζεται να δώσουμε ριζοσπαστικές λύσεις» συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης