Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤρίτος Κύπριος μαθητής στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Τρίτος Κύπριος μαθητής στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

-

alt=”PSALIOS MIXALHS” src=”/images/sxoleio/PSALIOS_MIXALHS.png” height=”745″ width=”600″/>Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΙΟΣ

Την τρίτη θέση ανάμεσα στους 38 καλύτερους μαθητές των Βαλκανίων στον τομέα της Πληροφορικής κατέλαβε ο 18χρονος Μιχάλης Ψάλιος, στην Μαθητική Βαλκανική Ολυμπιάδα.

Ένα επίτευγμα που γέμισε χαρά και περηφάνια συγγενείς, φίλους και καθηγητές οι έσπευσαν στις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και υποδέχθηκαν με θέρμη την κυπριακή ομάδα και ιδιαίτερα τον νεαρό «χάλκινο» νικητή.

«Ηταν μια εκπληκτική εμπειρία» ανέφερε ο Μιχάλης Ψάλιος, «ήταν δύσκολα αλλά είχαμε προετοιμαστεί όλοι από καιρό. Η ύλη του σχολείου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαμε προετοιμαστεί και διαγωνιστεί οπότε έπρεπε να προετοιμαστούμε από μόνοι μας. Για την προετοιμασία μας βοήθησε η Κυπριακή Εταιρεία Πληροφορικής, το Υπουργείο Παιδείας, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής Κύπρου, οι οποίοι διοργανώνουν κάθε χρόνο ειδικά μαθήματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό» Στην προσπάθεια του νεαρού νικητή αναφέρθηκε ο πατέρας του Ανδρέας Ψάλιος. «Τους τελευταίους δύο μήνες» είπε «άφησε το διάβασμα για τις παγκύπριες εξετάσεις και αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην Πληροφορικής. Νιώθω χαρούμενος και φυσικά περήφανος» Στην μεγάλη επιτυχία της Κύπρου, στην Μαθητική Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πληροφορικής, Ανδρέας Λούτσιος.

«Βλέπουμε» είπε «ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε σαν Παγκύπριος Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και το Υπουργείο Παιδείας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε μεγαλύτερες επιτυχίες. Να συγχαρούμε για το βραβείο τον Μιχάλη».

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Κύπρο, καταρτίστηκε μετά από παγκύπριο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Cyprus Computer Society και το Υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και προγραμματισμό.

Για την προετοιμασία των διαγωνιζομένων τους έγιναν εντατικά μαθήματα πληροφορικής από το CCSI/ECDL και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής.

Διαβάστε Επίσης