Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣτις τάξεις αύριο οι μαθητές του Δημοτικού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

Στις τάξεις αύριο οι μαθητές του Δημοτικού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

-

2013

Στις αίθουσες διδασκαλίες μπαίνουν αύριο για πρώτη ημέρα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και μετά από τέσσερις ημέρες αποχής από τα μαθήματά τους, οι 50 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου Νίκος Κλεάνθους ανέφερε πως σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε απόψε, οι γονείς τάχθηκαν υπέρ της παύσης των μέτρων, για πέντε ημέρες, μέχρι δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν απαίτησης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να έρθει σε διάλογο μαζί με το Σύνδεσμο γονέων, αφού πρώτα ανοίξει το σχολείο, είπε.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί πέρσι για τη στελέχωση του σχολείου με 6 δασκάλους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής και απομονωμένης περιοχής και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευση αυτή.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κινήματος Ρούλα Μαυρονικόλα θα επισκεφτεί αύριο στις 10:00 το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τη βουλευτή του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα επισκεφτεί επίσης στις 12:00 το Δημοτικό Σχολείο στην ακριτική περιοχή, ενώ το Σάββατο με το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου θα συναντηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Διαβάστε Επίσης