Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕΣΕΜ ΛΕΜΕΣΟΥ: Μόνο με μαζικότητα και ενότητα θα νικήσουν οι αγώνες μας.

ΕΣΕΜ ΛΕΜΕΣΟΥ: Μόνο με μαζικότητα και ενότητα θα νικήσουν οι αγώνες μας.

-

10 Σεπτέμβριος 2013

H Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λεμεσού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εύχεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή αρχή και κάθε επιτυχία στους στόχους της νέας χρονιάς Επίσης καλεί τους μαθητές σε εγρήγορση για τους μεγάλους αγώνες που έχει να δώσει σύσσωμο το μαθητικό κίνημα αυτή τη χρονιά.

“Η ΕΣΕΜ Λεμεσού, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή αρχή και κάθε επιτυχία στους στόχους της νέας χρονιάς και στους αγώνες που θα καλεστούν να δώσουν.

Ο δρόμος είναι μακρύς και προβλέπεται αρκετά δύσκολος, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη τις νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις μας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει απαισιόδοξους, αντιθέτως οπλισμένοι με πείσμα και αγωνιστική διάθεση, αλλά και εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων στον τομέα της εκπαίδευσης, θα τα καταφέρουμε. Ιδιαίτερες ευχές θα θέλαμε να στείλουμε στους τελειόφοιτους, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά το δύσκολο έργο τους φέτος, και πόσο η φετινή χρονιά είναι καθοριστική για την μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Η παρούσα ΕΣΕΜ Λεμεσού, δηλώνει παρούσα στους αγώνες του οργανωμένου μαθητικού κινήματος, μέχρι τη λήξη της θητείας της σε λίγες μέρες. Οι συνθήκες το απαιτούν, επιβολή κομίστρων στα λεωφορεία, τόσο στις σχολικές όσο και στις αστικές διαδρομές, οι άποροι συμμαθητές μας αυξήθηκαν το ίδιο και οι άνεργοι στις οικογένειες μας. Επίσης στην εκπαίδευση μας προβλέπονται δύσκολες μέρες αφού η έλλειψη εκπαιδευτικών, η αύξηση μαθητών ανά τάξη, το κλείσιμο – συγχώνευση σχολείων και πολλά άλλα που θα έρθουν σίγουρα θα επηρεάσουν άμεσα την παιδεία μας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας ότι σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με την ΕΜΕΛ μας τόνισε πως η ευθύνη είναι στην κυβέρνηση και στα ανάλογα υπουργεία. Ακόμη θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας πως για το μήνα Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν κόμιστρα στις σχολικές διαδρομές και οι μαθητές θα διακινούνται με τα λεωφορεία δωρεάν.

Κλείνοντας, καλούμε σε συστράτευση αγώνα τόσο τους οργανωμένους καθηγητές, όσο και τους οργανωμένους γονείς. Μόνο με μαζικότητα και ενότητα θα νικήσουν οι αγώνες μας. Ευχόμαστε ξανά λοιπόν, καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους.

Με εκτίμηση,

Γραμματεία ΕΣΕΜ Λεμεσού

10/9/2013″

Διαβάστε Επίσης