Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΑναστολή ποινικής δίωξης Αθανάσιου Ορφανίδη…

Αναστολή ποινικής δίωξης Αθανάσιου Ορφανίδη…

-

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣΟύτε σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι σε ιδιωτική ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε από πολίτη, κάτοικο διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εξαπατηθεί από την Λαϊκή τράπεζα για την υπόθεση των αξιογράφων.

Τα κατηγορητήρια έχουν, σύμφωνα με το δικηγόρο του ενάγοντος, νομότυπα επιδοθεί στον κ. Βγενόπουλο, στον κ. Μπουλούτα καθώς και στον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη.

Στη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του δικαστηρίου τέθηκε επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 30/8/2013, για αναστολή ποινικής δίωξης του τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι των κκ Βγενόπουλο και Μπουλούτα ζήτησαν από το δικαστήριο ένα μήνα αναβολής της υπόθεσης για δύο λόγους.

Πρώτον, για να εξετάσουν κατά πόσο νομότυπα έγινε η επίδοση των κατηγορητηρίων στους πελάτες τους, και δεύτερον να τους δοθεί χρόνος να αποταθούν στο Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή ποινικής δίωξης των πελατών τους.

Το δικαστήριο όρισε ως νέα δικάσιμο την 30η Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, δηλαδή οι Χρίστος Στυλιανίδης, Νεοκλής Λυσσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, ενώ η τέταρτη κατηγορούμενη Κάλια Ευσταθίου, απουσίαζε στο εξωτερικό για λόγους υγείας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Διαβάστε Επίσης