Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΥποκράτηση οδηγός σκάφους για υπόθεση τραυματισμού κολυμβητή

Υποκράτηση οδηγός σκάφους για υπόθεση τραυματισμού κολυμβητή

-

alt=”CRIME 2″ src=”/images/ASTYNOMIKA/CRIME_2.jpg” height=”291″ width=”450″/>Διάταγμα προφυλάκισης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 49χρονου από την Βρετανία, ο οποίος οδηγούσε σκάφος ενοικιάσεως που τραυμάτισε 60χρονο κολυμβητή.


Το περιστατικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή, σημειώθηκε στις 18:30 χθες το απόγευμα. 60χρονος, ο οποίος κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Π. Χρυσοχούς, κτυπήθηκε από σκάφος ενοικιάσεως, το οποίο οδηγούσε 49χρονος, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κύπρο με την οικογένεια του.

Από το κτύπημα, είπε ο κ Τσαπής, ο 60χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο θώρακα, στη λεκάνη και σε διάφορα μέρη του σώματος του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατείται για περίθαλψη.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως ο 49χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθηκε, ανακρίθηκε και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αντιλήφθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση το θύμα και προσπάθησε να τον αποφύγει.

Το ακριβές σημείο, είπε, που έγινε το περιστατικό, αν ήταν σε περιοχή λουομένων ή όχι και γενικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από την αστυνομία. Πρόσθεσε ότι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι το σημείο που έγινε το περιστατικό βρίσκεται 150 μέτρα απόσταση από την ακτή.

Ο κ. Τσαπής είπε ακόμη πως διερευνάται κατά πόσο ο χειριστής του σκάφους είχε άδεια οδήγησης αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία επειδή βρισκόταν για τουρισμό στην Κύπρο δεν χρειαζόταν.

Η κατάσταση του 60χρονου κολυμβητή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θεωρείται σοβαρή.

Διαβάστε Επίσης