Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΗ κατάθεση του, απαντά σε δεκάδες ερωτήματα, διαστρεβλώσεις και ψευτιές, τονίζει ο...

Η κατάθεση του, απαντά σε δεκάδες ερωτήματα, διαστρεβλώσεις και ψευτιές, τονίζει ο Δημήτρης Χριστόφιας

-

: Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η κατάθεση του απαντά σε δεκάδες ερωτήματα, σε διαστρεβλώσεις και σε ψευτιές που λέχθηκαν στην Επιτροπή από διάφορους, ο καθένας για να σώσει εαυτόν, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας έδωσε μετά την αποχώρηση του από την Ερευνητική Επιτροπή, δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία ανέγνωσε τη γραπτή του κατάθεση. Αφού ολοκλήρωσε την ανάγνωση της μακροσκελούς κατάθεσής του, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι αφού άκουσαν την γραπτή του κατάθεση μπορούν να τον δικαιώσουν γιατί επέμεινε να τη διαβάσει ενώπιον της Επιτροπής.

«Γιατί απαντά σε δεκάδες ερωτήματα, σε διαστρεβλώσεις και σε ψευτιές που λέχθηκαν στην Επιτροπή από διάφορους, ο καθένας για να σώσει εαυτόν», είπε.

Ο κ. Χριστόφιας είπε πως είχε το δικαίωμα να ακουστεί η θέση του, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό μαζί με τους συνεργάτες του για να σωθεί η κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Χριστόφιας δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους γιατί η διαδικασία, όπως είπε, βρίσκεται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ

*Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Γ.Πικής, ανακοίνωσε ότι θα παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα το θέμα της ισχυριζόμενης άρνησης συμμόρφωσης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να καταθέσει προφορικά ενώπιον της Επιτροπής.

Διαβάζοντας την ενδιάμεση απόφαση της επιτροπής, ο Πρόεδρος της Γεώργιος Πικής χαρακτήρισε «ασύγγνωστη και απαξιωτική των θεσμών και της ευνομίας» τη συμπεριφορά του κ. Χριστόφια ενώπιον της.

Είπε ακόμη ότι ο κ. Χριστόφιας ζητούσε «κατ’ ουσία ειδική μεταχείριση» με την αναφορά του ότι «εγώ δεν είμαι ο οποιοσδήποτε μάρτυρας».

Διαβάστε Επίσης