Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Κάλεσαν τον Δημ. Χριστόφια να καταθέσει και αρνούνται να του επιτρέψουν...

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Κάλεσαν τον Δημ. Χριστόφια να καταθέσει και αρνούνται να του επιτρέψουν να εκθέσει με λεπτομέρειες τις θέσεις του!

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013

Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παράταση 15 λεπτών έλαβε η διαδικασίας της κατάθεσης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην ερευνητική επιτροπής.


Αφορμή αποτέλεσε η απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Χριστόφια να αναγνώσει κείμενο βάση του οποίου θα έδιδε συγκεκριμένες εξηγήσεις σε σειρά ζητημάτων στα οποία του καταλογίζονται ευθύνες.

Ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής, Γιώργος Πικής ανέφερε στον τέως πρόεδρο ότι η διαδικασία θα αρχίσει με ερωτοαπαντήσεις και στη συνέχεια σε περίπτωση που μείνει κάτι αδιευκρίνιστο να καταθέσει το κείμενο στην επιτροπή.

Ο κ. Χριστόφιας επισήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει υποδεικνύοντας ότι αν δεν αναγνώσει την ομιλία του δεν θα απαντηθούν σωρεία ερωτημάτων.

Σημείωσε ότι θα παραδώσει το κείμενο στην επιτροπή και θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη στα όσα του καταλογίζονται. Κάλεσε παράλληλα το τριμελές σώμα να του αποστείλει γραπτώς τις ερωτήσεις και αν θέλει να λάβει τις απαντήσεις του, εκτιμώντας ότι δε του δόθηκε χρόνος για προετοιμασία κι ότι δεν είναι οικονομολόγος.

Ο κ. Πικής ανέφερε στον πρόεδρο Χριστόφια ότι η άρνηση κατάθεσής του στην επιτροπή συνιστά παράπτωμα και του εισηγήθηκε μια ώρα παράταση ούτως ώστε να προετοιμαστεί.

Απαντώντας ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η παράταση στην ουσία είναι ο χρόνος για τον οποίο θα χρειαζόταν προκειμένου να αναγνώσει την ομιλία του και στην ουσία η επιτροπή δεν θέλει να καταθέσει.

Προηγουμένως ο τέως πρόεδρος κατήγγειλε παραβίαση της δεοντολογίας από τα μέλη της επιτροπής καθώς κλήθηκε να καταθέσει σήμερα ο ίδιος, στις 27 Αυγούστου ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και εμβόλιμα κλήθηκε για κατάθεση αύριο ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Ο κ. Πικής ανέφερε ότι ο κ. Ορφανίδης ότι δεν μπορούσε να καταθέσει σε άλλη ημερομηνία και το αίτημα του κ. Χριστόφια δεν μπορούσε να εγκριθεί για κατάθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω περιορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Έλαβε απάντηση από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα μπορούσε αύριο να καταθέσει ο κ. Ορφανίδης και μεθαύριο ο ίδιος.

Διαβάστε Επίσης