Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΔεύτερη διακοπή στην κατάθεση Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή

Δεύτερη διακοπή στην κατάθεση Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή

-

Σε νέα διακοπή προχώρησε η Ερευνητική Επιτροπή, μετά την επιμονή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια να μην απαντήσει προφορικά στις ερωτήσεις της επιτροπής.

Μετά την επανάληψη της διαδικασίας ο κ. Χριστόφιας ζήτησε εκ νέου να διαβάσει τη γραπτή του δήλωση. Ο κ. Πικής αρνήθηκε και είπε ότι άλλη είναι η διαδικασία. Γίνεται εξέταση. Κατά τα άλλα είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε.

Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω στις ερωτήσεις, προσέθεσε ο Δημ. Χριστόφιας και σημείωσε ότι «δεν είμαι ένας οποιοσδήποτε μάρτυρας, αλλά κατηγορούμενος».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στα μέλη της Επιτροπής καταγγέλλοντας ότι προσπάθησαν να αποσπάσουν από άλλους μάρτυρες καταθέσεις ότι είναι ο μόνος ένοχος, ότι καθυστέρησε να λάβει αποφάσεις και ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Επέμεινε να του δοθούν γραπτώς ερωτήσεις και δεσμεύτηκε να τις απαντήσει μέχρι την κατάθεση του Νίκου Αναστασιάδη.

Δεν αρνούμαι να απαντήσω, σημείωσε ο Δημ. Χριστόφιας.

«Πολλές από τις ερωτήσεις απαντώνται από το γραπτό. Μου αρνηθήκατε τα πρακτικά. Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω. Πολλές από τις ερωτήσεις απαντώνται από το γραπτό», προσέθεσε.

Ο Δημ. Χριστόφιας σηκώθηκε, έκανε κίνηση να καταθέσει τη δήλωσή του και στο σημείο αυτό έγινε νέο διάλλειμα, προτού αποχωρήσει ο κ. Χριστόφιας, προκειμένου τα μέλη της Επιτροπής να εξετάσουν την κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης