Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΚΕΛ: Ο Αρχιεπίσκοπος επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες σε Χριστόφια και Δημητριάδη

ΑΚΕΛ: Ο Αρχιεπίσκοπος επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες σε Χριστόφια και Δημητριάδη

-

Αύγουστος 2013

ΣΤ. ΕΥΑΓΟΡΟΥ: ΑΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Δυστυχώς κάτω από το βάρος των προβλημάτων που φαίνεται να αντιμετωπίζει η εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου «ότι δεν κατάφερε ο κ. Χριστόφιας να ισοπεδώσει, άφησε τον κ. Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να το ισοπεδώσει», ο κ. Ευαγόρου είπε:

«Φαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν άκουσε ούτε τον κ. Σαρρή να τονίζει ότι φταίει η απληστία των τραπεζιτών για κέρδη και Bonus, ούτε το σημερινό Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι φταίει η ελλιπής εποπτεία των τραπεζών».

Ο Αρχιεπίσκοπος, είπε ο κ. Ευαγόρου, «γνωρίζει πολύ καλά ποιός αποδέχτηκε το κλείσιμο της Λαϊκής, το κούρεμα των καταθέσεων, την κατάργηση των αξιόγραφων, τον εκμηδενισμό των μετοχών, το ξεπούλημα των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και πολλά άλλα».

«Όπως είμαστε σίγουροι», συμπλήρωσε, «ότι ο Μακαριότατος γνωρίζει πολύ καλά ποιός επέτρεψε την αγορά των ελληνικών ομολόγων από τις δικές μας τράπεζες».

Είπε πως θεωρεί «τουλάχιστον ατυχείς τις επιθέσεις του Αρχιεπισκόπου, όπως ατυχής είναι και η συνειδητή του επιλογή να αφήνει στο απυρόβλητο εκείνους που πραγματικά ευθύνονται».

Διαβάστε Επίσης