Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΗ νεοφιλελεύθερη πολιτική στην πράξη: Βάζουν λουκέτο σε στέγες ηλικιωμένων και βρεφοκομικούς...

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην πράξη: Βάζουν λουκέτο σε στέγες ηλικιωμένων και βρεφοκομικούς σταθμούς!!!

-

Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013

Α. ΦΑΚΟΝΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει τη λειτουργία στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών, χωρίς διαβούλευση, όπως είπε.

Σε δηλώσεις στην Πάφο ανέφερε ότι μετά το κλείσιμο δυο από τις πέντε κρατικές στέγες ηλικιωμένων στα Λατσιά και στις Κόκκινες, πήραν σειρά οι βρεφοκομικοί σταθμοί στην Ανθούπολη, την Ορμήδια και τις Κόκκινες. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας υπενθύμισε ότι σε συνεδρία της Επιτροπής στις αρχές Ιουλίου η κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχε ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο στεγών ηλικιωμένων και βρεφονηπιακών σταθμών. Το αποτέλεσμα από μόνο του καταδεικνύει – όπως ανέφερε – ότι για ακόμη μια φορά αυτοδιαψεύσθηκαν.

Δυστυχώς, συνέχισε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, υλοποιώντας τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει – όπως είπε- επιχειρεί την ουσιαστική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, πλήττοντας τους συνταξιούχους, τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και γενικότερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οδηγώντας στη μιζέρια και την εξαθλίωση.

Ο κ. Φακοντής κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και να ανακαλέσει τη μονομερή, όπως τη χαρακτήρισε απόφαση, να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των βρεφοκομικών σταθμών για να μην στείλει, όπως είπε, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση.

Θα πρέπει να υπάρξει διάλογος, κατέληξε, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να συνεχιστεί η λειτουργία τόσο των βρεφονηπιακών σταθμών όσο και των στεγών ηλικιωμένων που προσφέρουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε Επίσης