Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΡΟΓΛΟΥ: "Να εκλεγεί κυβέρνηση για το καλό του τόπου"

ΕΡΟΓΛΟΥ: “Να εκλεγεί κυβέρνηση για το καλό του τόπου”

-

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΟΛΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, ασκώντας το «εκλογικό του» δικαίωμα, στις παράνομες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο δημοκρατικού πολιτεύματος, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα «εκλέξουν τη νέα βουλή.»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου κάλεσε τους Τ/κ να προσέλθουν στις «κάλπες», και τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

«Θέλομε μια βουλή και μια κυβέρνηση που να λειτουργεί,» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι “αναμένει από μια μονοκομματική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνασπισμού να σχηματίσουν κυβέρνηση με συναίνεση ώστε να εργάζεται για το καλό του τόπου και για το δημόσιο συμφέρον”.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Το «εκλογικό» τους δικαίωμα άσκησαν στα κατεχόμενα και οι πολιτικοί αρχηγοί των Τουρκοκυπρίων.

Η λεγόμενη πρωθυπουργός Σιμπέλ Σιμπέρ κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει και ανέφερε ότι με την αποχή χάνεται η ελπίδα. Ευχήθηκε επίσης όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τουρκοκύπριους.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε ότι άσκησε το «συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου” και ευχήθηκε τα αποτελέσματα να είναι καλά.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος – Ενωμένες Δυνάμεις Οζκάν Γιορκαντσιόγλου δήλωσε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον των Τ/κ σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων τους και τη δημιουργία μιας οικονομίας που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Ευχήθηκε παράλληλα όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τη «χώρα».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος – Εθνικές Δυνάμεις Σερντάρ Ντενκτάς κάλεσε επίσης τον κόσμο να “ψηφίσει”, λέγοντας ότι “το να διαμαρτύρεται ο κόσμος μελλοντικά είναι χωρίς νόημα αν δεν πάει να ψηφίσει”. Πρόσθεσε ότι αναμένει τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα λάβει ένα καλό ποσοστό.

Ο ηγέτης του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» – Δυνάμεις της Κοινοτικής Ύπαρξης Ιζέτ Ιζτζάν ευχήθηκε το αποτέλεσμα να πάρει ένα βήμα μπροστά τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους Τ/κ και τη βούλησή τους.

Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ψηφίσουν, και το να μην ψηφίζει κανείς είναι σαν να μην ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του». Ευχήθηκε ακόμη όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τ/κ.

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ευχήθηκε όπως το αποτέλεσμα θέσει τους Τ/κ σε καλύτερη μοίρα και όπως μέσα από το αποτέλεσμα προκύψει μια λειτουργική «κυβέρνηση» και «κοινοβούλιο». Αναφέροντας πως θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε Επίσης