Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕρευνώντες λειτουργοί για πιθανά πειθαρχικά αδικήματα πέντε ατόμων για το Μαρί

Ερευνώντες λειτουργοί για πιθανά πειθαρχικά αδικήματα πέντε ατόμων για το Μαρί

-

Ιούλιος 2013

Την απόφαση όπως διοριστούν ερευνώντες λειτουργοί για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων για πέντε άτομα σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί, έλαβε την Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα, που αφορά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, σε σχέση με την πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, από τους Χρήστο Μαλληκκίδη, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Άμυνας, Λεωνίδα Παντελίδη, Πρέσβη, Γιώργο Γεωργίου, Αντισυνταγματάρχη, Γιώργο Γεωργιάδη, Συνταγματάρχη και Λεωνίδα Λεωνίδου, Ανώτερο Υπαστυνόμο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, αποφάσισε όπως διοριστούν ερευνώντες λειτουργοί από τις αρμόδιες Αρχές, για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Επίσης, λήφθηκε η απόφαση όπως ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όπως εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Αρμόδια Αρχή για τον Χρήστο Μαλληκκίδη, Εισαγγελέα από το δυναμικό της Νομικής Υπηρεσίας για διεξαγωγή της σχετικής έρευνας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το Υπουργικό αποφάσισε όπως ο διορισμός του ερευνώντος λειτουργού για τον Χρήστο Μαλληκκίδη, πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι διορισμοί των υπολοίπων ερευνώντων λειτουργών, είπε, θα γίνουν από τις αρμόδιες με βάση των Νόμο, Αρχές, εντός της επόμενης βδομάδας.

Διαβάστε Επίσης