Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΦάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Βουλής

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Βουλής

-

Φάρσα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά το τηλεφώνημα για τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο ωστόσο προκάλεσε αναστάτωση στη λειτουργία του νομοθετικού σώματος της Δημοκρατίας.

Όπως είχε δηλώσει ενωρίτερα στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μετά τη λήψη του τηλεφωνήματος εκκενώθηκε το κτίριο και μετέβη εκεί κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει το χώρο.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι γίνονται ανακρίσεις για να εντοπισθεί ο χώρος από τον οποίον έγινε το τηλεφώνημα, καθώς και το άτομο που τηλεφώνησε.

Ερωτηθείσα σχετικά από το ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου, ανέφερε ότι “ελήφθη τηλεφώνημα σε υπάλληλο στο Αρχείο της Βουλής με το οποίο κάποιος, μάλλον νεαρός, επανέλαβε για τρεις φορές ότι υπάρχει βόμβα στη Βουλή”.

“Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομική φρουρά της Βουλής και η φρουρά ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας, ήρθαν εδώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας και εν τω μεταξύ, με τη βοήθεια των κλητήρων της Βουλής, εκκενώθηκε το κτίριο”, είπε η κ. Αναστασιάδου, εντοπίζοντας ταυτόχρονα την έλλειψη στη Βουλή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει σύντομα.

“Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που προσέτρεξαν στους χώρους του κτιρίου”, είπε η Γενική Διευθύντρια, “έκαναν τις ανάλογες έρευνες, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε το ύποπτο, ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος είχε προκαθορισμένη συνάντηση για εκείνη την ώρα με τις πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων, κατέφυγε σε παρακείμενη αίθουσα του Μουσείου που τους παραχωρήθηκε για να συνεδριάσουν”.

“Εντός μίας περίπου ώρας έληξαν οι έρευνες και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα τελικώς, αλλά οφείλαμε να το διερευνήσουμε”, είπε η κ. Αναστασιάδου.

Διαβάστε Επίσης