Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑKΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ : Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός πως οι Χαραλάμπους -Λοϊζίδης δεν ήξεραν...

KΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ : Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός πως οι Χαραλάμπους -Λοϊζίδης δεν ήξεραν πως η πυρίτιδα είναι εκρηκτικό υλικό

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013

ΟΙ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΆΜΥΝΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός πως οι κατηγορούμενοι Χαράλαμπος Χαραλάμπους Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Αντρέας Λοϊζίδης Διοικητής της ΕΜΑΚ δεν ήξεραν πως η πυρίτιδα είναι εκρηκτικό υλικό, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Όπως αναφέρεται, οι Χαραλάμπους και Λοϊζίδης ισχυρίστηκαν ότι ο Γ. Γεωργιάδης τους έλεγε ότι η πυρίτιδα καίγεται αλλά δεν εκρήγνυται και πως δεν είχαν αντίληψη ότι η πυρίτιδα ήταν εκρηκτικό υλικό.

Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός πως οι κατηγορούμενοι 5 και 6 δεν ήξεραν πως η πυρίτιδα είναι εκρηκτικό υλικό, αναφέρει η απόφαση.

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους κινδύνους από το φορτίο με τα πυρομαχικά στο Μαρί και παρέβλεψαν τον ορατό κίνδυνο, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Το Κακουργιοδικείο αναφέρει, επίσης, ότι η μαρτυρία Γ. Γεωργιάδη κρίνεται ύποπτη και μολυσμένη και είχε ελατήριο τη μετάθεση των ευθυνών στους κατηγορούμενους και πως το φορτίο με τα πυρομαχικά είχε αφεθεί στη τύχη του.

Οι Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους κινδύνους από το φορτίο και παρέβλεψαν τον ορατό κίνδυνο, αναφέρεται στην απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου:

Oι κατηγορούμενοι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης είχαν ίδιαν αντίληψη για τους κινδύνους έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων,

Ο Λοϊζίδης είχε αντιληφθεί τους κινδύνους και τους εξωτερίκευσε.

Ο κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου, Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενημερώθηκε για το διογκωμένο εμπορευματοκιβώτιο από τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους και είχε όλα τα στοιχεία για να αντιληφθεί ότι υπήρχε κίνδυνος ζωής εντός της βάσης.

Οι Νικολάου, Χαραλάμπους και Λοϊζίδης είχαν «αντίληψη του θανάτου» εντός της βάσης.

Ο Κ. Παπακώστας είχε αντίληψη για μια «πραγματική πιθανότητα του κινδύνου θανάτου».

Οι Χαραλάμπους και Λοϊζίδης όφειλαν να ενεργήσουν για ενημέρωση των υφισταμένων τους και ειδικά της ΕΜΑΚ.

$1-Η ανάγνωση της Απόφασης του Κακουργιοδικείου συνεχίζεται

Διαβάστε Επίσης