Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕνώπιον του δικαστηρίου ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο υιός του

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο υιός του

-

2013

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού παρουσιάστηκαν αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης τους για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο υιός του Μιχάλης, οι οποίοι δεν συναίνεσαν στην έκδοση τους στην Ελλάδα. Η διαδικασία, στην οποία το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει για την έκδοση τους ή όχι, θα συνεχιστεί στις 18 Ιουλίου, με τους δυο να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο ανέφερε πως οι δυο αντιμετωπίζουν το αδίκημα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ 10/9/1997 και 20/7/2001 και το οποίο είναι ένα από τα 32 συνολικά αδικήματα, για τα οποία επιτρέπεται η έκδοση προσώπου/ων, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης ανέφεραν πως οι πελάτες τους δεν συναινούν στην έκδοση τους στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει τελικά το δικαστήριο, το οποίο όρισε έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τις 18 Ιουλίου, η οποία θα αρχίσει στις 11 το πρωί για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και στις 12 το μεσημέρι για τον υιό του.

Μέχρι τότε, Ντίνος Μιχαηλίδης και υιός αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ έκαστος, από αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και συμφώνησαν να παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.

Ο εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε σε δήλωση του ενώπιον του δικαστηρίου, πως οι πελάτες του είναι πρόθυμοι να δικαστούν στην Κύπρο, αφού θεωρούν ότι, τυχόν έκδοση τους στην Ελλάδα και προφυλάκιση τους, σύμφωνα με το ελληνικό σύστημα, δεν θα επιτρέψει την ορθή προετοιμασία της υπεράσπισης τους.

Παράλληλα, ζήτησε από το δικαστήριο όπως γίνουν συστάσεις για τερματισμό δημόσιων δηλώσεων από κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ζητούν την έκδοση τους στην Ελλάδα, κάτι το οποίο οι πελάτες του θεωρούν ανεπίτρεπτο και παρέμβαση στο έργο της δικαστικής διαδικασίας.

Τη δήλωση της υπεράσπισης απέρριψε η δικηγόρος της Γενικής Εισαγγελίας.

Διαβάστε Επίσης