Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠαραδέχθηκε ανθρωποκτονία ο κατηγορούμενος για το μακελειό στην Κοφίνου

Παραδέχθηκε ανθρωποκτονία ο κατηγορούμενος για το μακελειό στην Κοφίνου

-

Με την απαγγελία των κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και της ανθρωποκτονίας, με θύμα τον Παναγιώτη Σταύρου, 54 χρόνων, την οποία παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος Πρόδρομος Χατζηπαναγή, άλλως Γιαννής, 33 χρόνων από τηn Κοφίνου, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα η εκδίκαση για το φονικό στην Κοφίνου στις 23 Μαρτίου 2013.

Ο Χατζηπαναγής παραδέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ενοχή σε εννέα συνολικά κατηγορίες, οι οποίες αφορούν ανθρωποκτονία με θύμα τον 54χρονο Παναγιώτη Σταύρου, απόπειρα φόνου κατά των Αδάμου και Παναγιώτη Λάμπρου και της Κατερίνας Χατζηκουμπάρου, παράνομη κατοχή στρατιωτικού πυροβόλου όπλου τύπου Καλάσνικοφ, παράνομη μεταφορά στρατιωτικού πυροβόλου όπλου τύπου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Μετά την παραδοχή της ανθρωποκτονίας από τον Χατζηπαναγή το κατηγορητήριο, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, τροποποιήθηκε με την προσθήκη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας.

Η Γενική Εισαγγελία κατέθεσε αίτημα για αναστολή ποινικής δίωξης για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το Κακουργιοδικείο. Μετά την εξέλιξη αυτή παρακάμπτεται η ακροαματική διαδικασία και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας όρισε την 3η Ιουλίου 2013 για γεγονότα.

Ακολούθως θα οριστεί ημερομηνία για αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής και θα ακολουθήσει η ποινή.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας βρέθηκαν και σήμερα αρκετοί συγγενείς και γνωστοί του θύματος, φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν «Είσαι ο ήρωας μας που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας». Ανάμεσα τους ήταν η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Παναγιώτη Σταύρου, μεταξύ των οποίων ο γιος του Γιώργος Γεωργίου που δέχθηκε πυροβολισμό από τον Χατζηπαναγή, αφού βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του την ώρα που έγινε το φονικό.

Δέκα περίπου μέλη της ΜΜΑΔ οδήγησαν τον Χατζηπαναγή στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συγγενείς επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο και προσπάθησαν να τον κτυπήσουν. Τα μέλη της ΜΜΑΔ περικύκλωσαν τον Χατζηπαναγή προκειμένου να γλιτώσει από τους συγγενείς του θύματος, ενώ έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου η σύζυγος του θύματος λιποθύμησε αλλά συνήλθε λίγα λεπτά αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 ο Πρόδρομος Χατζηπαναγής, εμφανίστηκε με όπλο Καλάσνικοφ σε τουρκοκυπριακό σπίτι και πυροβόλησε επιτόπου τον Παναγιώτη Σταύρου και το γιο του Γιώργο Γεωργίου. Ο Σταύρου έπεσε νεκρός ενώ ο γιος του τραυματίστηκε.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο κατηγορούμενος διεκδικούσε το σπίτι για λογαριασμό του, αφού σε αυτό κατοικούσε ο παππούς του πριν να πεθάνει, μαζί με την οικογένεια του νεκρού, η οποία και εξασφάλισε τελικά την οικία. Στη συνέχεια ο Χατζηπαναγής μετέβη σε μικρή υπεραγορά που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τουρκοκυπριακό σπίτι και εκεί πυροβόλησε τους δύο ιδιοκτήτες, αδέρφια Παναγιώτη και Αδάμο Λάμπρου με τους οποίους είχε επίσης περιουσιακής φύσης διαφορές.

Στην υπεραγορά και κατά τη διάρκεια πάλης που έγινε με άλλο πολίτη ο οποίος προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο, πυροβολήθηκε η 36χρονη Κατερίνα Χατζηκουμπάρου, η οποία βρισκόταν στην υπεραγορά μαζί με τα παιδιά της για να ψωνίσει. Επίσης τραυματίστηκε ο πολίτης ο οποίος πάλεψε με το δράστη.

Διαβάστε Επίσης