Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΟκταήμερη κράτηση για μεταφορά στην Κύπρο 15 κιλών μαριχουάνας

Οκταήμερη κράτηση για μεταφορά στην Κύπρο 15 κιλών μαριχουάνας

-

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα 8ημερης κράτησης εναντίον 37χρονου Ελληνοπόντιου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής ναρκωτικών.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 37χρονος συνελήφθη χθες γύρω στις δέκα βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προερχόμενος από την Αθήνα, από άνδρες της ΥΚΑΝ όταν μετά από έλεγχο στις αποσκευές του εντοπίστηκαν 12 διαφανείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 14 κιλά και 667 γραμμάρια άριστης ποιότητας μαριχουάνα.

Ο Ελληνοπόντιος έφτασε στην Λάρνακα από την Αθήνα, προερχόμενος από το Άμστερνταμ. Η ΥΚΑΝ, που θεωρεί ότι το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Αθήνα – Λάρνακα, χρησιμοποιείται για μεταφορά στην Κύπρο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, προβαίνει σε εξονυχιστικούς ελέγχους επιβατών των πτήσεων αυτών.

Ανακρινόμενος από μέλη της ΥΚΑΝ, ο 37χρονος παραδέχθηκε ότι τα ναρκωτικά θα τα παραλάμβανε έξω από το αεροδρόμιο άγνωστό του άτομο που θα τον αναγνώριζε από την ταξιδιωτική βαλίτσα που κρατούσε. Οι περαιτέρω εξετάσεις της ΥΚΑΝ έδειξαν ότι ο Ελληνοπόντιος αναχώρησε στις 22 Ιουνίου αεροπορικώς από την Αθήνα για το Βέλγιο, μεταφέροντας μία ταξιδιωτική βαλίτσα. Στο Βέλγιο, σύμφωνα με την αστυνομία, τον ανέμενε ταξί, στο οποίο επέβαινε και δεύτερο πρόσωπο, με το οποίο πήγαν οδικώς στο Άμστερνταμ, όπου ο 37χρονος φέρεται να παρέλαβε δύο βαλίτσες, μία δική του και μία με τα ναρκωτικά.

Ο 37χρονος παρέμεινε στο Άμστερνταμ έχοντας στην κατοχή του τις δύο βαλίτσες και αφού ήδη είχε πάρει οδηγίες όπως στις 24 Ιουνίου μεταβεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να αναχωρήσει για τη Λάρνακα μέσω Αθήνας. Με την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, παρέλαβε αεροπορικό εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί στ’ όνομά του.

Ο Ελληνοπόντιος παραδέχθηκε, σύμφωνα με την ΥΚΑΝ, ότι ως αμοιβή πήρε αρχικά 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ οι «συνεργάτες» του φέρεται να ανέλαβαν όλα τα έξοδα διαμονής του στο Άμστερνταμ και τα αεροπορικά του εισιτήρια. Ο 37χρονος θα εισέπραττε άλλα 500 ευρώ, εφόσον τα ναρκωτικά έφθαναν στον τελικό παραλήπτη, στον οποίο θα τα παρέδιδε με την άφιξη του στη Λάρνακα και αφού θα έπαιρνε οδηγίες από το κινητό τηλέφωνο για το σημείο, όπου θα άφηνε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψη του, ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο και εξέδωσε διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης του.

Διαβάστε Επίσης