Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΎποπτοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης δυο πρόσωπα στη Λεμεσό

Ύποπτοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης δυο πρόσωπα στη Λεμεσό

-

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο αλλοδαπών, ενός 44χρονου και μιας 25χρονης, οι οποίοι συνελήφθηκαν για υπόθεση καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο χώρο στον κύριο δρόμο του χωριού Κορφής, όπου είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχαν 18 φυτά κάνναβης, ύψους 20 μέχρι 70 εκατοστών.

Σε κάποια στιγμή, έφτασε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δυο ύποπτοι, οι οποίοι προχώρησαν πεζοί προς το σημείο όπου βρίσκονταν τα φυτά κάνναβης, ενώ όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της αστυνομίας επιχείρησαν να διαφύγουν.

Ανακόπηκαν λίγο αργότερα και σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν τέσσερα δοχεία με νερό, τα οποία πιστεύεται ότι μετέφεραν για να ποτίσουν τα φυτά.

Ο 44χρονος και η 25χρονη συνελήφθηκαν και ανακρινόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2008 και οδηγούσε το όχημα χωρίς άδεια οδηγού, ενώ η γυναίκα βρίσκεται παράνομα στο νησί από τον Οκτώβριο του 2012.

Το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτηση τους.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, δεν αποκλείει να ενέχονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα, για λογαριασμό των οποίων να ενεργούσαν οι δυο αλλοδαποί.

Διαβάστε Επίσης