Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣυνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για το πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για το πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

-

17 Ιούνιος 2013

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Δρ. Μάριος Καριόλου ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνος του εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου. Ο κ. Καριόλου κατέθεσε τη 40σέλιδη έκθεση που ετοίμασε αμέσως μετά το έγκλημα, όπου αναφέρονται τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις παρειακών επιχρισμάτων που λήφθηκαν από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Καριόλου το γενετικό προφίλ (DNA) των δύο κατηγορούμενων εντοπίζεται σε πάρα πολλά αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση, δηλαδή σε αποτσίγαρα, στον εξοπλισμό των δωματίων των ξενοδοχείων όπου διέμειναν στην Αγία Νάπα και στον εσωτερικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν.

Σήμερα κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας η υπεύθυνη του λογιστηρίου του ξενοδοχείου Nestor στην Αγία Νάπα Νεκταρία Ελευθερίου και η Τασούλα Ασσιώτη υπάλληλος της υπηρεσίας υποδοχής του ξενοδοχείου. Και οι δύο αναφέρθηκαν στον κατάλογο τηλεφωνημάτων που έγιναν από σταθερό τηλέφωνο του δωματίου όπου διέμειναν οι δύο κατηγορούμενοι και από το οποίο αναχώρησαν λίγες ώρες μετά το φονικό.

Ειδική αναφορά έγινε στο τηλεφώνημα που έγινε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της 23ης Ιουνίου 2012, με την κυρία Ασσιώτη να αναφέρει στο Δικαστήριο ότι δέχθηκε στο reception τηλεφώνημα από πρόσωπο που μιλούσε με ελλαδική προφορά, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει με τον ένοικο του δωματίου όπου διέμειναν οι δύο κατηγορούμενοι. Πρόσθεσε ότι μετά από λίγο έκανε την εμφάνιση του στο reception ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης (τον οποίο αναγνώρισε στο δικαστήριο) και μίλησε μέσω του σταθερού τηλεφώνου του ξενοδοχείου με το πρόσωπο που τον είχε ζητήσει νωρίτερα. Σύμφωνα με τη κυρία Ασσιώτη ο Τσεχιλίδης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και ζητούσε συνεχώς να μάθει τι ώρα θα αναχωρούσε και ο ίδιος αεροπορικώς από την Κύπρο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, όταν το Κακουργιοδικείο θα μεταφερθεί στη σκηνή του πενταπλού φόνου στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Η Εισαγγελία έχει αναλάβει τις διευθετήσεις για τα ζητήματα ασφαλείας και από το πρωί της Παρασκευής, η Αστυνομία θα αποκλείσει το κέντρο της Αγίας Νάπας με δρακόντεια μέτρα.

Διαβάστε Επίσης