Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ«Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα», καταγγέλλει τους κυβερνώντες ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών

«Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα», καταγγέλλει τους κυβερνώντες ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών

-

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΛ.Α-ΖΩ

Σε καταγγελία για ξεπούλημα των κρατικών ογκολογικών υπηρεσιών σε ιδιώτες προβαίνει ο σύνδεσμος καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

EL.A.ZOΣε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, μέλη του οποίου, βρίσκονται για 5η μέρα έξω από το Προεδρικό, διευκρινίζει ότι «εμείς ουδέποτε ζητήσαμε να καταργηθεί το ΟΚΤΚ. Αυτό που ζητάμε είναι το κράτος να κάνει δικό του Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, που είναι το μόνο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στη Κύπρου, όπου θα λειτουργήσει η Κρατική Ιατρική Σχολή, όπως ορίζει η Εθνική Στρατηγική κατά του Καρκίνου, που ψήφισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής το 2009 και να υπάρχει μια αγαστή συνύπαρξη προς όφελος των Καρκινοπαθών».

Παράλληλα διερωτάται «γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα το μισθολόγιο των γιατρών που εργάζονται στο ΟΚΤΚ αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι αμοιβές τους εκεί είναι 2-3 φορές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο κρατικό γιατρό, παρόλο που αμφότεροι πληρώνονται από το δημόσιο».

Μάλιστα, προσθέτει, «μόνο 6 εργαζόμενοι στο ΟΚΤΚ αμείβονται με €1.150.000 το χρόνο, μισθό δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Μας λένε ότι οι προσφερόμενες από το ΟΚΤΚ υπηρεσίες προς τους Καρκινοπαθείς είναι δωρεάν», συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα αφού το κράτος τους επιχορηγεί με €31 εκ. το χρόνο».

Διαβάστε Επίσης