Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕτοιμότητα να συνεργαστεί με τον Υπουργό Υγείας εκφράζει ο ΠΙΣ

Ετοιμότητα να συνεργαστεί με τον Υπουργό Υγείας εκφράζει ο ΠΙΣ

-

2013

Την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με τον Υπουργό Υγείας για την επιτυχία των σημαντικών στόχων που έχουν τεθεί στον τομέα της Υγείας, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Και αυτό, όπως σημειώνει, «παρ’ όλες τις διαφωνίες μας για την συμπερίληψη των υψηλόμισθων αξιωματούχων του κράτους, δημοσίων υπαλλήλων και εξαρτωμένων τους, αλλά και άλλων ομάδων του πληθυσμού ως δικαιούχοι κρατικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την εισφορά του 1,5% της μισθοδοσίας τους, και ανεξάρτητα από την διαφωνία μας που εκφράσαμε για τις γενικότερα κοινωνικά άδικες τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν για τις χρεώσεις στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Ο Σύλλογος εκφράζει τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του στον Υπουργό και γενικότερα στο Υπουργείο Υγείας «για τις τιτάνιες προσπάθειας που καταβάλλουν και που στοχεύουν στο νοικοκύρεμα κυρίως στο δημόσιο τομέα και τη σύμπλευση με τα μνημονιακά μέτρα που εγκρίθηκαν από τη βουλή».

Επίσης, προσθέτει, «δηλώνουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε κάθε σωστό, καλά μελετημένο και προσυμφωνημένο βήμα, το οποίο οδηγεί στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, το οποίο είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των πολλαπλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τομέας της Υγείας».

Ο Σύλλογος εκφράζει, επίσης, την απόλυτη στήριξή του «προς τις ενέργειες του Υπουργείου που αφορούν τις προσπάθειες εξασφάλισης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υγεία, τη διασφάλιση της διασυνοριακής ιατρικής περίθαλψης και τη σωστή λειτουργία τουριστικής ιατρικής».

Χαιρετίζει ακόμη τις προσπάθειες «για στήριξη του ιδιωτικού τομέα με την παραπομπή ασθενών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε λογικά χρονικά πλαίσια στα κρατικά νοσηλευτήρια, αφού φυσικά προηγηθεί διαβούλευση και καταλήξουμε σε διασφάλιση διάφανων διαδικασιών με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών».

Ο Σύλλογος ζητεί, τέλος, από το Υπουργείο Υγείας «όπως στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εντάξει στην συμβουλευτική ομάδα του Υπουργείου Υγείας και εκπρόσωπο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου»

Διαβάστε Επίσης