Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚλήθηκαν σε απολογία ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιός του για την...

Κλήθηκαν σε απολογία ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιός του για την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 14 Μάιος 2013

Η κατηγορία αφορΑ παράνομες αμοιβΕς περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φΕρονται να διακΙνησαν

ΑΘΗΝΑ

Σε απολογία με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καλείται από τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, αλλά και ο γιος του Μιχάλης.

Η κατηγορία για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν , με τελικό αποδέκτη τον κ. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, έχουν εντοπίσει off shore εταιρεία, μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο που ανήκει στον Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πατέρα του.

Η εν λόγω εταιρία BEESTON, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών, «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan . Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κυρίαρχο ρόλο , ως «κουμπαράς» στην διακίνηση του μαύρου χρήματος στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.

Διαβάστε Επίσης