Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΤην Μ. Πέμπτη η απόφαση για την επίδοση κατηγορητηρίου σε Βγενόπουλο και...

Την Μ. Πέμπτη η απόφαση για την επίδοση κατηγορητηρίου σε Βγενόπουλο και Μπουλούτα

-

Δευτέρα, 29 Απρίλιος 2013

Την Μεγάλη Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου θα αποφασίσει κατά πόσο έγινε ορθά ή όχι η επίδοση του κατηγορητηρίου στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα σε σχέση με την ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο Πάφου από τον Σταύρο Μαυρόσαββα , κάτοικο της επαρχίας Πάφου ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατηθεί κατά την αγορά αξιογράφων.

Κατά την σημερινή δικάσιμο, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Βγενόπουλου και Μπουλούτα, Ανδρέας Γιωρκάτζιης και Ανδρέας Χαυγιαράς καθώς και ο δικηγόρος του παραπονούμενου πολίτη Κώστας Μελάς κατέθεσαν γραπτές αγορεύσεις στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επιφύλαξε να εκδώσει την απόφαση του τη Μ. Πέμπτη γιατί όπως αναφέρθηκε μέσα από τις αγορεύσεις προκύπτουν σημαντικά ζητήματα τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Λαϊκή Τράπεζα και οι τότε στην διεύθυνση και διοίκηση της τράπεζας , Ανδρέας Βγενόπουλος, Νεοκλής Λυσάνδρου, Ευθύμιος Μπουλούτας, Χρίστος Στυλιανίδης, Παναγιώτης Κουννής, και Κάλια Ευσταθίου καθώς επίσης και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Στους Χρίστο Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουνή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Κάλια Ευσταθίου επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια και η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 16 Μαΐου.

Σε περίπτωση που την Μ. Πέμπτη αποφασιστεί ότι ορθά έγινε η επίδοση των κατηγορητηρίων στους κ.κ Βγενόπουλο και Μπουλούτα η διαδικασία θα συνεχιστεί και για αυτούς στις 16 Μαΐου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Διαβάστε Επίσης