Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΤο ΑΚΕΛ καταδικάζει την ενέργεια κατά μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την ενέργεια κατά μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας

-

2013

Το ΑΚΕΛ εκφράζει αποτροπιασμό και αγανάκτηση για την εγκληματική ενέργεια ιδιοκτητών γης στη Μανωλάδα του Νομού Ηλείας κατά μεταναστών εργατών τους.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρει ότι οι μετανάστες εργάτες ζητούσαν το αυτονόητο, να πληρωθούν τα μεροκάματα τους μετά από πολλών μηνών εργασίας. Αντί αυτού δέχθηκαν την απάνθρωπη στάση των εργοδοτών τους με τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται, αλλά αντίθετα καταδικάζει παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες», είπε και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ «καταδικάζει απερίφραστα αυτή την εγκληματική ενέργεια και εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του σε πολιτικές και πρακτικές που είτε ανέχονται, είτε προάγουν, είτε καλύπτουν την εκμετάλλευση, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Αναφέρει ότι το «ΑΚΕΛ δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται κατά αυτών των μισάνθρωπων ιδεολογιών και συμπεριφορών και υπογραμμίζει ότι η οικονομική κρίση και οι σκληρές συνέπειες της δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση, επιτρέποντας συμπεριφορές και ενέργειες που καταπατούν ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να απαιτούμε τη λήψη εκείνων των μέτρων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, ανεξαρτήτως του χρώματος, της φυλής, της θρησκείας τους».

Διαβάστε Επίσης