Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΤη Δευτέρα η απόφαση για την ορθότητα της επίδοσης κατηγορητηρίου σε Βγενόπουλο-Μπουλούτα

Τη Δευτέρα η απόφαση για την ορθότητα της επίδοσης κατηγορητηρίου σε Βγενόπουλο-Μπουλούτα

-

18 Απρίλιος 2013

Άρχισε σήμερα η πολύκροτη ποινική υπόθεση με αριθμό 18567/12 που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου από τον Σταύρο Μαυροσάββα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατήθηκε κατά την αγορά την αξιογράφων.

Στην υπόθεση δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, στους οποίους επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια στις 11 Μαρτίου και Απριλίου αντίστοιχα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Λαϊκή Τράπεζα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Νεοκλής Λυσάνδρου, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, οι Χρίστος Στυλιανίδης, Παναγιώτης Κουννής και Κάλια Ευσταθίου από τη Λαϊκή Τράπεζα και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Στους Χρίστο Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουνή και Κάλια Ευσταθίου επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια και η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 16 Μαΐου.

Το κατηγορητήριο ωστόσο δεν επιδόθηκε στον κ. Ορφανίδη.

Οι Βγενόπουλος και Μπουλούτας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο, και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων. Τους Βγενόπουλο και Μπουλούτα εκπροσώπησαν οι δικηγόροι τους, οι οποίοι αρχικά ανέφεραν ότι δεν έγινε σωστά στους πελάτες τους η επίδοση των κατηγορητηρίων.

Οι συνήγοροι των Βγενόπουλου και Μπουλούτα ήγειραν προδικαστική ένσταση υποστηρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη του Σέγκεν, με βάση την οποία στα έγγραφα φαινόταν ότι είχε γίνει επίδοση των δύο κατηγορητηρίων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του παραπονούμενου κ. Μαυροσάββα υποστήριξε ότι η επίδοση έχει γίνει όχι με βάση τη Συνθήκη του Σέγκεν αλλά με βάση σχετική διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου για τα θέματα αυτά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του ως προς την ορθότητα της επίδοσης του κατηγορητηρίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε Επίσης