Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑKαταγγελίες για λεκτική και σωματική βία από εκπαιδευτικό στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός`

Kαταγγελίες για λεκτική και σωματική βία από εκπαιδευτικό στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός`

-

08 Απρίλιος 2013

Την άμεση απομάκρυνση εκπαιδευτικού από το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός, προσάπτοντας εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου σοβαρές – όπως αναφέρεται – κατηγορίες, ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου.

Σύμφωνα με την επιστολή ημερομηνίας 20/3/2013, την οποία κατέχει το ΚΥΠΕ, το εν λόγω άτομο κατηγορείται από το Σύνδεσμο για τα ακόλουθα:


Άσκηση λεκτικής βίας και εκφοβισμού έναντι μαθητών και βοηθητικού προσωπικού.

Καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων του παιδιού μέσω σωματικής βίας έναντι των μαθητών κα αυθαίρετης άσκησης πολιτικής που αφορά το συστηματικό σωματικό έλεγχο μαθητών για θέματα υγείας χωρίς τη γραπτή ενημέρωση και έγκριση των γονέων/κηδεμόνων τους.

– Κατάχρηση του πρωτοκόλλου που αναφέρεται στην ασφάλεια και υγεία των μαθητών με συνέπεια την ταλαιπωρία των γονέων και την αδικαιολόγητη απουσία των μαθητών από το σχολείο.

Απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά προς γονείς, παρ’ όλες τις συστάσεις που έγιναν στο παρελθόν από το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται προς το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Ελπιδοφόρο Νεοκλέους, και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου Γιάννο Λαμπίριτη και τη Γραμματέα Ελένη Σαμψών, αναφέρεται επίσης ότι αν το Υπουργείο Παιδείας δεν λάβει μέτρα «τότε το μόνο που μας απομένει να κάνουμε, ως οργανωμένος Σύνδεσμος, είναι να προβούμε σε αποφασιστικά μέτρα διεκδίκησης της άμεσης και ριζικής αποκατάστασης της απαράδεκτης κατάστασης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία εκ μέρους σας και είμαστε έτοιμοι για δυναμικά μέτρα αν δεν ανταποκριθείτε άμεσα», καταλήγει η επιστολή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιστολές για το ίδιο θέμα, ο Σύνδεσμος Γονέων είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας στις 26/3/2012 και στις 16/12/2012 ενώ στις 5/3/2013 είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε Επίσης