Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕΣΕΜ: Όχι στις πολιτικές λιτότητας

ΕΣΕΜ: Όχι στις πολιτικές λιτότητας

-

height=”306″ alt=”1″/>

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Απριλίου 2013 η Συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας – Κερύνειας στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα. Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να κατατεθούν τα προβλήματα και οι ανησυχίες όλων των μαθητών της Λευκωσίας αφού προηγήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις από τα Κ.Μ.Σ. της πλειοψηφίας των σχολείων με σκοπό να τα μεταφερθούν στην γραμματεία της Ε.Σ.Ε.Μ.

Στη Συνδιάσκεψη αντιπροσωπεύτηκαν σχεδόν από όλα τα σχολεία της επαρχίας μας και συζητήθηκαν αρκετά θέματα όπως οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τα μέτρα λιτότητας ,η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η μαθητική στολή, ο ελεύθερος μαθητικός συνδικαλισμός κ.α.. Η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε δείχνει πως οι μαθητές μπορούν να έχουν λόγο και άποψη για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και την κοινωνία μας. Ειδικότερα, αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας που οι εξελίξεις με τα μέτρα λιτότητας επηρεάζουν άμεσα τις οικογένειες αλλά και εμάς τους ίδιους.

Επίσης στην Συνδιάσκεψη η γραμματεία της Ε.Σ.Ε.Μ. κατάθεσε ψήφισμα: «Για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης» και «ψήφισμα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας» καθώς και «ψήφισμα ενάντια της ένταξης μας στο Συνεταιρισμό για της Ειρήνης» . Μετά από συζήτηση των αντιπροσώπων τα ψηφίσματα εγκρίθηκαν και αποφασίστηκε να δοθούν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, στα κοινοβουλευτικά κόμματα, στον Δήμαρχο Λευκωσίας, συνδέσμους καθηγητών και γονέων. Η συνδιάσκεψη της Ε.Σ.Ε.Μ. επαναβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως οι μαθητές της Λευκωσίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αντικατοχικού αγώνα και θα μάχονται μέχρι την επανένωση της πρωτεύουσας καθώς και ολόκληρου του νησιού μας. Οι μαθητές της Λευκωσίας θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις το αγώνα για να μην περάσουν πολιτικές εξόντωσης για το τόπο μας που οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Κάνουμε κάλεσμα σε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, συνδέσμους γονέων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενωθούμε για να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας. Ως επόμενη κίνηση της ΕΣΕΜ, θέτουμε την συλλογή υπογραφών από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Η ΕΣΕΜ Λευκωσίας με το τέλος της Συνδιάσκεψης προτίθεται να προβεί σε κύκλο συναντήσεων για να τροχοδρομηθεί η επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν στην Συνδιάσκεψη.

Διαβάστε Επίσης