Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕκδήλωση διαμαρτυρίας αυτιστικών παιδιών έξω από τη Βουλή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αυτιστικών παιδιών έξω από τη Βουλή

-


OΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ

Με ορατό τον κίνδυνο να κλείσουν κέντρα ημέρας λόγω του κουρέματος καταθέσεων και με τις κρατικές χορηγίες να είναι άγνωστο αν θα δοθούν και πότε, αυτιστικά παιδιά και οι γονείς τους διοργάνωσαν σήμερα -Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό – ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Ένα αυτιστικό παιδί, ο Νικόλας, με το δικό του τρόπο δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι το σχολείο όπου συνηθίζει να πηγαίνει πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του. «Το σχολείο μου πρέπει να δουλεύει, να συνεχίσει να λειτουργεί… Περνώ καλά στο σχολείο. Έχω τους φίλους μου, τους δασκάλους, τι να κάνω σπίτι;», ρωτούσε.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό Τασούλα Γεωργιάδου ανέφερε ότι με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο δυστυχώς τα φιλανθρωπικά ιδρύματα επηρεάζονται πολύ.

«Οι περισσότεροι Σύνδεσμοι έχουμε πρόβλημα για να κλείσουμε τα κέντρα ημέρας που λειτουργούμε. Εξυπακούεται ότι ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών επηρεάζεται αφού τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι και δεν θα έχουν πουθενά να πάνε. Έτσι κι αλλιώς οι Σύνδεσμοι επιτελούμε το έργο που το κράτος έπρεπε να επιτελεί και αναγκαστήκαμε να έχουμε την εθελοντική προσφορά για να έχουν τα παιδιά μας κάπου να πάνε. Το θεωρούμε αδιανόητο, την κοινωνική εισφορά που έχουμε από τους εράνους που παίρνουμε καθημερινά να έρχεται το κράτος να την κουρεύει. Αυτό είναι αδιανόητο και δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και με πιο δυναμικές εκδηλώσεις», είπε.

Ενόψει κι αυτής της Ημέρας, συνέχισε, θελήσαμε να παραδώσουμε ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής, το οποίο θα κοινοποιηθεί και σε Επιτροπές της Βουλής καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, όπου «το κυριότερο θέμα είναι το κούρεμα των καταθέσεων καθώς επίσης και οι κρατικές χορηγίες, οι οποίες ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί και ούτε ξέρουμε πότε θα έρθουν αυτά τα λεφτά».

Η κ. Γεωργιάδου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου επέδειξε κατανόηση, αναφέροντας ότι και «για τον ίδιο είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα και ότι θα μιλήσει με Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Κεντρικής

Διαβάστε Επίσης