Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΔημήτρης Χριστόφιας: " Η δική μας αρχοντιά δεν είναι τα λεφτά. Είναι...

Δημήτρης Χριστόφιας: ” Η δική μας αρχοντιά δεν είναι τα λεφτά. Είναι η εντιμότητά μας και η συνολική δράση μας για το καλό του τόπου και του απλού ανθρώπου”

-

    target=”_blank” href=”http://gnomionline.com.cy.www221.your-server.de/index.php/politiki/alla-gegonota/7031-dimchristofias?tmpl=component&print=1&layout=default&page=” title=”Εκτύπωση” onclick=”window.open(this.href,’win2′,’status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no’); return false;” rel=”nofollow”>Εκτύπωση

  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει και καταδικάζει «την αήθη και ανοίκεια συκοφαντία που εκτόξευσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος σε σημερινή πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα», κατά την οποία έκανε λόγο ότι η θυγατέρα του τέως Προέδρου μετέφερε κεφάλαια έξω από την Κύπρο».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε άμεσα τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ να ανακαλέσει και να απολογηθεί δημόσια.


«Με βδελυγμία και κατηγορηματικά απορρίπτω τους ισχυρισμούς. Περιττό να αναφέρω ότι ήδη έχω δώσει εντολή για διερεύνηση λήψης όλων των απαραίτητων νομικών μέτρων εναντίον του κ. Δίπλαρου ανεξάρτητα και επιπρόσθετα της απαίτησής μου για δημόσια απολογία του», αναφέρει ο. κ. Χριστόφιας στην ανακοίνωσή του.

Συνεχίζει λέγοντας: «Εγώ και η οικογένειά μου για πάρα πολύ καιρό ανεχτήκαμε τις συκοφαντίες, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο. Καλώ κάθε αρμόδιο που έχει εξουσία και αρμοδιότητα να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία τόσο τα δικά μου όσο και της συζύγου μου και των παιδιών μου, για να τερματιστούν μια για πάντα οι ψευδολογίες περί δήθεν πλουτισμού, περί δήθεν μεταφοράς κεφαλαίων από την Κύπρο και περί δήθεν καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτή η κατάσταση σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειάς μου δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεχτή».

«Δεν θα επιτρέψουμε», πρόσθεσε, «να αμαυρωθεί το όνομά μας. Η δική μας αρχοντιά δεν είναι τα λεφτά. Είναι η εντιμότητά μας και η συνολική δράση μας για το καλό του τόπου και του απλού ανθρώπου. Αυτή την ώρα που η χώρα μας διέρχεται κρίσιμες στιγμές και επιβάλλεται σύνεση και συναίνεση, το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη είναι τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Δίπλαρου, που ρίχνουν την πολιτική του τόπου στο βούρκο».

Διαβάστε Επίσης