Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤη δημιουργία έξι Υφυπουργείων αποφάσισε η Κυβέρνηση

Τη δημιουργία έξι Υφυπουργείων αποφάσισε η Κυβέρνηση

-

src=”/images/ANASTASIADES/anastasiades22ironiko_chamogelo.png” width=”279″ height=”279″ alt=”anastasiades22ironiko chamogelo”/>Στην έγκριση τροποποιητικής νομοθεσίας που θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για τη δημιουργία έξι Υφυπουργείων προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Στυλιανίδης δεν καθόρισε τους τομείς των Υφυπουργείων αυτών καθώς αυτό θα γίνει μετά την έγκριση της νομοθεσίας που θα επιτρέψει την επιλογή των Υφυπουργείων, αλλά τόνισε ότι αυτά δεν θα υπερβαίνουν τα έξι.

«Δεν θα δημιουργηθούν ως σύνολο πέραν των έξι Υφυπουργείων. Τα έξι είναι ο μέγιστος αριθμός», είπε.

Εξήγησε ότι η νομοθεσία αυτή δεν είναι απολύτως ολοκληρωμένη διότι πρέπει να γίνει αυτή η τροποποίηση και μετά θα ακολουθήσουν άλλες τροποποιήσεις όπου θα εκχωρηθούν αρμοδιότητες συγκεκριμένων Υπουργείων σε συγκεκριμένα Υφυπουργεία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης, «τόνισε ότι η σύσταση των Υφυπουργείων θα είναι μια τομή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου, θα εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα της Κυβέρνησης, την εκπροσώπηση στην ΕΕ και την ίδια στιγμή έχει γίνει πλήρης οικονομική και τεχνική ανάλυση ώστε να μην αυξηθεί το κόστος του δημόσιου τομέα».

Όπως είπε, «η ρητή εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ότι με τη δημιουργία των Υφυπουργείων δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου το δημόσιο κόστος, αλλά ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθεί η λειτουργικότητα της Κυβέρνησης, η εκπροσώπησή μας στην ΕΕ και ευελπιστούμε ότι θα αποδώσουν προς όφελος των δημοσίων οικονομικών και κυρίως προς την εμφάνιση και αποτελεσματικότητα ξένων επενδύσεων στην Κύπρο».

Διαβάστε Επίσης