Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΟΜ: Με απογοήτευση και προβληματισμό παρακολουθούμε τη στάση της ηγεσίας της εκκλησίας

ΠΕΟΜ: Με απογοήτευση και προβληματισμό παρακολουθούμε τη στάση της ηγεσίας της εκκλησίας

-

07 Μάρτιος 2013

Ανακοίνωση ΠΕΟΜ για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών

Με απογοήτευση και προβληματισμό παρακολουθούμε τη στάση της ηγεσίας της εκκλησίας τις τελευταίες ημέρες και είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε για άλλη μια φορά τη δική μας άποψη για τα θέματα που αφορούν στην παιδεία.

Ζούμε σ’ ένα σύγχρονο κοσμικό κράτος, όπου θα έπρεπε κατά τη δική μας άποψη να είναι αυτονόητο και σεβαστό το δικαίωμα του καθενός ελεύθερα στην επιλογή. Αντί αυτού, παρατηρούμε φαινόμενα άλλων εποχών τότε που η εκκλησία καθόριζε τις πολιτικές του κράτους, κυρίως στα θέματα της παιδείας.

Είναι απαράδεκτο η εκκλησία, όχι μόνο να παρεμβαίνει στα της παιδείας αλλά να εκφράζεται και με τρόπο που να μην λαμβάνονται υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν είναι υποχρεωτικό και σίγουρα δεν είναι αυτό που θα καθορίσει το επίπεδο και την ποιότητα της μόρφωσης που παρέχουν τα σχολεία μας. Αντίθετα, για εμάς τους μαθητές είναι ξεκάθαρο ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η συνεργασία των νέων ανθρώπων ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω, καθορίζει την ποιότητα των ανθρώπων και ενισχύει τη δημοκρατία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί για το πιο πάνω ζήτημα, καθώς επίσης και για το θέμα της προώθησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η συνέχιση της είναι αυτή που θα λύσει τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας μας.

Διαβάστε Επίσης