Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣ. Ευαγόρου: Ο Πρόεδρος να βρει το θάρρος να κατονομάσει τους υπαίτιους...

Σ. Ευαγόρου: Ο Πρόεδρος να βρει το θάρρος να κατονομάσει τους υπαίτιους της κυπριακής τραγωδίας

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΙΣΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολίασε σήμερα τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χθεσινό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, λέγοντας ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποσιωπάται μέσα από αναφορές για εθνικό διχασμό, το μέγιστο πολιτικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος του λαού μας».

Ο Σταύρος Ευαγόρου είπε, σε διάσκεψη Τύπου, ότι «όπως και στο παρελθόν, ο κ. Αναστασιάδης και η παράταξή του αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν ονομαστικά στα λάθη, παραπέμποντας αφηρημένα και αόριστα σε εθνικό διχασμό που οδήγησε στη σύγχρονη τραγωδία την οποία βιώνει μέχρι σήμερα ο κυπριακός λαός».

«Εάν πραγματικά θέλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μην χρειαστεί να θυσιαστούν ως ήρωες άλλα παιδιά της κυπριακής μάνας γης, είναι απαραίτητο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για όλους και όλα όσα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο τόπος».

«Η προδοτική, φασιστική, μισαλλόδοξη δράση της ΕΟΚΑ Β’ είναι που άνοιξε τις κερκόπορτες στον τουρκικό Αττίλα για να εισβάλει, να λεηλατήσει και να δημιουργήσει τα τετελεσμένα που βιώνουμε ως σήμερα», ανέφερε ο κ. Ευαγόρου.

«Εκφράζουμε την ευχή ο κ. Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να βρει την τόλμη και το θάρρος να εγκαταλείψει αναφορές που παραπέμπουν σε ίσο καταμερισμό των ευθυνών ανάμεσα σε θύτες και θύματα, κατονομάζοντας τους πραγματικούς υπαίτιους της σύγχρονης και κυπριακής τραγωδίας» κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης