Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠαρέλαβαν τα χαρτοφυλάκιά τους οι Υπουργοί του Ν.Χρ. Αναστασιάδη

Παρέλαβαν τα χαρτοφυλάκιά τους οι Υπουργοί του Ν.Χρ. Αναστασιάδη

-

ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΕΙ, ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Ν. Χρ. Αναστασιάδη, έδωσε σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μιλώντας κατά την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι θα είναι αμείλικτος σε φαινόμενα διαφθοράς.

Ανακοίνωσε ότι εγκαθιδρύεται σε κάθε Υπουργείο επιτροπή ελέγχου, ζητώντας παράλληλα όπως εντός τριμήνου ο κάθε Υπουργός τον ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει τις παρατηρήσεις της Γενικού Ελεγκτού του κράτους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε επίσης τους Υπουργούς του να υπογράψουν και να του παραδώσουν τον κώδικα δεοντολογίας που έθεσε ενώπιον τους.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση του αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση του τόπου στις κρισιμότερες ίσως ώρες, όπως είπε, που διέρχεται η πατρίδα μας.

Έκανε αναφορά στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού και την είσοδο σε μια νέα εποχή που θα τη διακρίνει η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και η αμεροληψία υπέρ πάντων, η πάταξη της διαφθοράς, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και η πάταξη κάθε φαινομένου διάκρισης σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη.

Εξάλλου, μιλώντας μετά την τελετή διαβεβαίωσης των υπουργών, ο κ. Ν.Χρ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία της Βουλής και των κομμάτων προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στην αντιφώνηση του ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος παρατηρηθεί από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εκφράζοντας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Πρόεδρος προς το πρόσωπο τους, τόνισε ότι οι ίδιοι ως υπουργοί έχουν επίγνωση ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πρόσθεσε ότι θα εργαστούν με αίσθημα ψηλής ευθύνης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε στη μείωση κατά 25% των απολαβών του Προέδρου και δήλωσε ότι το ίδιο θα πράξουν πρόθυμα και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέλη του μετέβησαν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

Διαβάστε Επίσης