Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕΔΟΝ: Πολιτικό ατόπημα και ακόμη δεν ξεκινήσαμε!

ΕΔΟΝ: Πολιτικό ατόπημα και ακόμη δεν ξεκινήσαμε!

-

src=”/images/EDON_1/poreiaedon.JPG” width=”600″ height=”400″ alt=”poreiaedon”/>To Κ.Σ της ΕΔΟΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του περί αποκατάστασης της τάξης και των θεσμών. Επίσης η ΕΔΟΝ τάσσεται ενάντια στην ένταξη της πατρίδας μας στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ Σγε και δηλώνει έτοιμη ν’ αντισταθεί.

“Μόνο πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του κ. Αναστασιάδη ότι «από Δευτέρας αρχίζει μια νέα αρχή» και ότι «αποκαθίστανται πλήρως η τάξη και οι θεσμοί».

Κάποιος λογικός άνθρωπος θα διερωτηθεί τι θέλει να μας πει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ότι δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί του κράτους;

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης ότι η τάξη και οι θεσμοί χρειάστηκε να αποκατασταθούν μόνο μια φορά σε αυτό τον τόπο, στα 53 χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν ξένοι και ντόπιοι έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη δημοκρατία, ανοίγοντας την κερκόπορτα στον Αττίλα υλοποιώντας τα άνομα σχέδια του ΝΑΤΟ, ολοκληρώνοντας έτσι το δίδυμο έγκλημα που διαπράχθηκε ενάντια του Κυπριακού λαού.

Το αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος παραμένει 38 χρόνια μετά, ανοικτή πληγή στο κορμί της πατρίδας μας. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς και δομές δυστυχώς, θέλει να μας εντάξει ο νέος Πρόεδρος. Στον Νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» για αρχή, και στην πορεία πλήρη ένταξη μας στο ΝΑΤΟ.

Ο λαός της Κύπρου αρνείται να δώσει συγχωροχάρτι στους φονιάδες των λαών, αρνείται να δηλώσει υποταγή σε αυτούς που σχεδίασαν και εκτέλεσαν με τις ευλογίες τους την εισβολή και την κατοχή. Όσο και αν προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η ένταξη μας στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού, αυτό καταρρέει σαν χάρτινος πύργος αφού ο Συνεταιρισμός εντάχθηκε ως αναπόσπαστο κομμάτι «στο νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα η ένταξη μας σε ένα τέτοιο επιθετικό Οργανισμό θα αποτελέσει πισωγύρισμα στον αγώνα του λαού μας για δίκαιη και βιώσιμη λύση, την ώρα που διεκδικούμε πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου, την ώρα που ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια Κύπρο ανεξάρτητη, ομόσπονδη, επανενωμένη, μακριά από κατοχικούς στρατούς, πατρίδα όλων των Κυπρίων.

Είναι λυπηρό ο ηγέτης του Συναγερμού, και πλέον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στέγασε πραξικοπηματίες, που δαφνοστεφανώνει αυτούς που βίασαν την δημοκρατία, να λέει ότι υπήρξε διασάλευση των θεσμών και της τάξης.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε τον κάθε νέο και νέα, να δώσει βροντερά το παρών του στη μεγάλη Παγκύπρια εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος που διοργανώνεται μαζί με τις Τ/Κ Προοδευτικές Οργανώσεις Νεολαίας την Κυριακή 10 Μαρτίου κάτω από το σύνθημα «Εμπρός για την επανένωση, κόντρα στο θα-ΝΑΤΟ» καθώς επίσης και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις αγγλικές βάσεις στο Τρόοδος στέλλοντας το μήνυμα ότι δεν θα αποδεχτούμε η Κύπρος να γίνει ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ ή των παρακλαδιών του.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ως νέα γενιά, έχουμε ιστορικό καθήκον να κρατήσουμε άσβεστη την ελπίδα για την επανένωση και απελευθέρωση του τόπου και του λαού μας. Γι’ αυτό, κάνουμε κάλεσμα στα νιάτα της Κύπρου να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την όλη εκδήλωση για να πετύχουμε τους στόχους μας.”

Διαβάστε Επίσης