Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΗ ΠΕΟ τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Η ΠΕΟ τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

-

src=”/images/photo/imeraginaikas.jpg” width=”626″ height=”467″ alt=”imeraginaikas”/>Η ΠΕΟ τιμά και φέτος, όπως και κάθε χρόνο την επέτειο της 8ης του Μάρτη που έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκστρατεία της 8ης του Μάρτη αρχίζει αύριο 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση της παγκύπριας εκδήλωσης του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ στη Λευκωσία στις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, στη διάρκεια των επαφών και των Συνελεύσεων στους χώρους εργασίας, τα στελέχη της ΠΕΟ ενημερώνουν τις εργαζόμενες για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε ζητήματα ισότητας, ισομισθίας και ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία.


Φέτος, η παγκύπρια εκστρατεία έχει τίτλο «Ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη δεν σταματά ποτέ» και στη διάρκειά της θα δοθούν 30,000 γαρύφαλλα σε εργαζόμενες, καθώς και η ειδική έκδοση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ με τίτλο «Γνωρίζω-Οργανώνομαι-Διεκδικώ». Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει Νομοθεσίες που αφορούν την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση, καθώς και διάφορες κοινωνικές παροχές.

Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες κοινές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις με Τουρκοκύπριες εργαζόμενες.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου Τ/κ εργαζόμενες μέλη της DEV-IS θα επισκεφθούν μαζί με μέλη του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ χώρους εργασίας στις ελεύθερες περιοχές και στις 8 Μαρτίου αντίστοιχα, Ε/κ μέλη του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ θα επισκεφθούν εργαζόμενες στα κατεχόμενα.

Οι εκδηλώσεις για την 8η του Μάρτη θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες. Η μεγάλη παγκύπρια εκδήλωση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, με ομιλητές τον ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, τη Γραμματέα Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και την Υπεύθυνη Γραφείου Γυναικών DEV-IS Sevgul Uludag

Διαβάστε Επίσης