Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΧοντρό μετεκλογικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη για διανομή των υπουργικών θώκων

Χοντρό μετεκλογικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη για διανομή των υπουργικών θώκων

-

Φεβρουάριος 2013

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟ, ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ…

Σε εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ για διαμοιρασμό των υπουργικών και άλλων θώκων, ενώ στο χορό μπήκε και το κόμμα των οικολόγων.

Νέα συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Ν. Αναστασιάδη είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μ. Κάρογιαν.

Το πρωί είχε χωριστές συναντήσεις με την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ και την Γ.Γ. των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Ο Ν.Αναστασιάδης πρότεινε στην κα Ιωάννα Παναγιώτου να αναλάβει το γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος στη θέση του, επίσης Οικολόγου, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι με τον νέο πρόεδρο συζήτησαν τη συμμετοχή του ΕΥΡΩΚΟ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν έκαναν αναφορά στην παρούσα φάση σε ονόματα και υπουργεία.

Ο Δημ. Συλλούρης ανέφερε επίσης ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει θέμα υφυπουργείων, σημειώνοντας ότι χρειάζονται διάφορες ρυθμίσεις και ότι μπορεί στο τέλος να υπάρχει και αλλαγή σκέψης για το πόσα, ποια, και αν πρέπει να γίνουν.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το δικό του όνομα δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο υπουργικό, κάνοντας λόγο για διάφορες κακόβουλες διαδόσεις.

Ερωτηθείς πώς θα πράξει το ΕΥΡΩΚΟ εντός Βουλής, από τη στιγμή που ο Βουλευτής Νίκος Κουτσού διαφώνησε με την απόφαση του κόμματος, ο Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι αυτό το θέμα απασχολεί μόνο τους δημοσιογράφους και όχι το κόμμα.

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ…

Το ένα μετά το άλλο φαίνεται να κλειδώνουν τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Χρίστος Στυλιανίδης φαίνεται να έχει αποδεχθεί τη θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ κλειδώνει και το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Ιωνά Νικολάου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τάσος Μητσόπουλος φαίνεται να αποδέχθηκε τις παροτρύνσεις του νέου προέδρου για να συμμετέχει στο υπουργικό, αναλαμβάνοντας κατά πάσα πιθανότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Χθες βράδυ ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε το διορισμό του Ιωάννη Κασουλίδη στο υπουργείο Εξωτερικών, του Μιχάλη Σαρρή στο υπουργείο Οικονομικών και του Χριστόφορου Πισσαρίδη ως προέδρου του εθνικού συμβουλίου Οικονομίας.


Διαβάστε Επίσης