Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣυγκλονίζει το παγκύπριο η εξαφάνιση του 18μηνου παιδιού στον Ύψωνα

Συγκλονίζει το παγκύπριο η εξαφάνιση του 18μηνου παιδιού στον Ύψωνα

-

2013

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Σοκ προκάλεσε στην κυπριακή κοινωνία η υπόθεση εξαφάνισης νηπίου 18 μηνών από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του στον Ύψωνα, ενώ γύρω στις 8 το πρωί έπαιζε στην βεράντα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του παιδιού, μέχρι στιγμής δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Το μωρό διέλαθε για λίγο της προσοχής της γιαγιάς που το πρόσεχε, γύρω στις 8 σήμερα το πρωί. Παρά την άμεση αναζήτησή του στην περιοχή (απέναντι από το Α’ Δημοτικό) δεν βρέθηκε. Τόσο η βεράντα όσο και η αυλή του σπιτιού ήταν κλειστά, γεγονός που παραπέμπει στο ενδεχόμενο απαγωγής του παιδιού.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που απέστειλε μεγάλο αριθμό αστυνομικών για έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών συνδράμουν και και μέλη του στρατού καθώς ο πατέρας του παιδιού είναι στρατιωτικός καθώς και πολλοί πολίτες. Στις έρευνες συμμετέχουν και δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από οδηγίες του Δημάρχου Λεμεσού.

Σύμφωνα με μαρτυρία, η οποία διερευνάται, την ώρα της εξαφάνισης του παιδιού θεάθηκε αυτοκίνητο ενοικιάσεως να εγκαταλείπει την περιοχή με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το γεγονός αυτό, ενισχύει την εκδοχή να πρόκειται για υπόθεση απαγωγής του 18μηνου αγοριού.

Η οικογένεια του παιδιού απευθύνει επίσης έκκληση σε οποιονδήποτε εντοπίσει τον μικρό, ή οποιοδήποτε στοιχείο που θα βοηθήσει στην ανεύρεσή του, να ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία.

Στη δημοσιότητα δόθηκε κι η φωτογραφία του μικρού, με παράλληλη έκκληση σε οποιονδήποτε εντοπίσει το αγοράκι, ή κατέχει οποιοδήποτε στοιχείο που θα βοηθήσει στην ανεύρεσή του, να ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από η ώρα 8.00 το πρωί σήμερα, ελλείπει από την οικία των παππούδων του στην οδό Καραολή 1 στον Ύψωνα, ο Σταύρος Στυλλή, ηλικίας 18 μηνών.

Το αγοράκι ονομάζεται Σταύρος Στυλλή, είναι ύψους 80 εκατοστών, έχει καστανά κοντά μαλλιά και φορά κόκκινες φόρμες μάρκας Μπένετον, μαύρα αθλητικά παπούτσια με πράσινο σήμα της μάρκας Νάικ έαρμαξ και μπλέ αμάνικο μπουφάν με γούνα στο γιακά.

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ



Ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό χαρακτηρίζει η αστυνομία την εξαφάνιση του βρέφους.

Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπεύθυνος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Είπε ότι ολόκληρη η δύναμη έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ σε πλήρη επαγρύπνηση είναι η αστυνομία και στα αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα, ώστε να μην γίνει κατορθωτό ο απαγωγέας να μεταφέρει το παιδί εκτός Κύπρου ή στα κατεχόμενα.

Ο κύριος Αγγελίδης κάλεσε το κοινό να δώσει στην αστυνομία οποιαδήποτε πληροφορία πέσει στην αντίληψη του, είτε για το παιδί είτε για το όχημα ενοικιάσεως, που θεάθηκε στην περιοχή της εξαφάνισης του παιδιού.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης της Αστυνομίας για αντιμετώπιση και διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής του μικρού αγοριού από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του στη Λεμεσό, συστήνοντας σε όλους υπομονή.

Σε δηλώσεις στη Μεννόγια κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του χώρου κράτησης απαγορευμένων μεταναστών και κληθείς να αναφέρει που βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του αγοριού, ο Υπουργός είπε πως «είναι στο αρχικό στάδιο αυτή τη στιγμή. Εχω ενημερωθεί από τον Αρχηγό (της Αστυνομίας) αλλά να κάνουμε λίγη υπομονή».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο δράσης απάντησε «βεβαίως” και πρόσθεσε ότι “πρωταρχικός στόχος είναι να βρεθεί το μωρό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ενδεχομένως οι απαγωγείς να έχουν μεταφέρει το αγοράκι στα κατεχόμενα, ο κ. Λουκά συνέστησε «να μην κάνουμε υποθέσεις και να μην απαντούμε σε υποθετικές ερωτήσεις. Να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε που θα καταλήξουν οι έρευνες».

Διαβάστε Επίσης