Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣοβαρά ερωτηματικά ΑΚΕΛ από την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που έδωσε στη...

Σοβαρά ερωτηματικά ΑΚΕΛ από την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Για παραπλανητική εικόνα και σοβαρά ερωτηματικά κάνει λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σχολιάζοντας την κατάσταση περιουσιακών στοιχείων του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Αναστασιάδη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, 8 μέρες μετά την ημέρα που είχε δεσμευτεί.

«Η αναμενόμενη για πολλούς μήνες δήλωση πόθεν έσχες του Νίκου Αναστασιάδη δεν δόθηκε τελικά ούτε σήμερα στη δημοσιότητα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι «αυτό που ο Νίκος Αναστασιάδης δημοσιοποίησε είναι αριθμό περιουσιακών του στοιχείων στις 31 Δεκεμβρίου 2011 συνολικού ύψους μόνο 2,3 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ «από την δημοσιοποιηθείσα κατάσταση προκύπτει σειρά ερωτημάτων όπως για παράδειγμα γιατί επελέγη το 2011 και όχι το 2012 ως έτος δημοσιοποίησης αλλά και πως από ετήσια εισοδήματα που για το 2011 ανέρχονται στο μισό εκατομμύριο, δημιουργήθηκε περιουσία μόνο δύο εκατομμυρίων».

Εκ πρώτης όψεως, προσθέτει, «εγείρονται επίσης σοβαρά ερωτηματικά ως προς το ύψος των περιουσιακών στοιχείων του κ. Αναστασιάδη, τα οποία κατέχει μέσω των εταιρειών του». Σημειώνει ότι «για τις τρεις εταιρείες οι οποίες παρουσιάζονται στην κατάσταση, με αξία 10.497 ευρώ, δηλώνεται η ονομαστική αντί η πραγματική αξία των μετοχών».

Ως αποτέλεσμα της τακτικής αυτής, αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης, «την οποία ακολούθησε και ο Γιώργος Λιλλήκας, οι πολίτες γίνονται δέκτες μιας παραπλανητικής εικόνας και δεν είναι σε θέση να καταλήξουν στα συμπεράσματα για τα οποία το πόθεν έσχες των πολιτικών υποτίθεται ότι υποβάλλεται».

Διαβάστε Επίσης