Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤο ΑΚΕΛ καταδικάζει τη βεβήλωση τεμένους στη Δένεια

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη βεβήλωση τεμένους στη Δένεια

-

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ – ΝΥΚΤΟΒΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την βεβήλωση του τεμένους στη Δένεια καταγγέλλοντας ότι «θρασύδειλοι εχθροί της Κύπρου» και εθνικιστές – νυκτοβάτες επιχειρούν ξανά να χωρίσουν αντί να ενώσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, η κοινότητα της Δένειας αλλά και ολόκληρη η Κύπρος, τους έχει καταδικάσει για το μίσος της ρητορείας τους, αλλά και των πράξεων τους. Οι οποίες, προστίθεται, δίνουν άλλοθι σε εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα να προβάλλουν τις πράξεις τους ως δήθεν απόδειξη ότι ο λαός μας, Τ/κ και Ε/κ, δεν μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και επανενωμένη πατρίδα.

«Το ΑΚΕΛ κρούει ξανά τον κώδωνα του σοβινιστικού και φασιστικού κινδύνου, αφού οι γνωστοί κύκλοι επιχειρούν με «εύηχα» συνθήματα να προσελκύσουν μερίδα της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών». Δεν πρέπει, προσθέτει, ποτέ να επιτρέψουμε να αναβιώσει ξανά η μισαλλοδοξία και ο φασισμός στον τόπο μας.

Το ΑΚΕΛ καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα να δακτυλοδείξουν τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των ενεργειών, να αποσύρουν από την πολιτική τους πρακτική ενέργειες και προτάσεις που υποθάλπουν και τροφοδοτούν τον τυφλό φανατισμό και καλεί τέλος τα ΜΜΕ να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή την αναγκαιότητα.

Εξάλλου, η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), με ανακοίνωση της, “καταδικάζει την πρόκληση σοβαρών ζημιών σε τέμενος του 18ου αιώνα στο χωριό Δένεια και ζητά όπως οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες”.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι “τέτοιες ενέργειες εξάπτουν τον φανατισμό και υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανένωση της πατρίδας μας” .

Η ΠΕΟ, “επαναλαμβάνει τη δέσμευση της ότι θα συνεχίσει την κοινή δράση με τις Τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επίτευξη του στόχου της επανένωσης του λαού και του τόπου μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης