Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Παραπλανεί με κοκτέϊλ ψεμάτων και διαστρεβλώσεων, ο Αναστασιάδης για...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Παραπλανεί με κοκτέϊλ ψεμάτων και διαστρεβλώσεων, ο Αναστασιάδης για το ΝΑΤΟ και τον περιβόητο ΣγΕ

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013

ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ, ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!

Επανήλθε σήμερα ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ανταπάντησε σε Αναστασιάδη και Λιλλήκα για το θέμα της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Αναφέρει στη γραπτή δήλωση του:

«Καλωσορίζω το Δημοκρατικό Συναγερμό στην πρώτη του προσπάθεια να απαντήσει στα επιχειρήματα που παρέθεσα χθες, αναφορικά με τις θέσεις των κ.κ. Αναστασιάδη και Λιλλήκα για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Καταρχήν, ο ΔΗΣΥ δεν απάντησε σε ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα. Τα επαναλαμβάνουμε με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα απαντηθούν.

Πώς νομίζουν ότι πιθανό αίτημα της Κύπρου για Ένταξη στο Συνεταιρισμό ή/και στο ΝΑΤΟ και το βέβαιο βέτο από μέρους της Τουρκίας για την ένταξη θα εκθέσει την Τουρκία διεθνώς;

Σε ποια ακριβώς βάση στηρίζει τη θέση του ο κ. Αναστασιάδης πως μέσα στο ΝΑΤΟ υπάρχει έδαφος για να κτιστούν συμμαχίες που θα δώσουν ώθηση στην επίλυση του Κυπριακού; Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σε ερώτηση που του υποβλήθηκε αναφορικά με το Κυπριακό, ο οποίος δεν πήρε καμία απολύτως θέση. Αντιθέτως σε εκείνη την ίδια αναφορά υπερασπίστηκε το αίτημα της Τουρκίας για ειδική σχέση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

Είναι τόσο πρόθυμοι οι κ.κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας να προσυπογράψουν τη Συμφωνία που υπογράφουν τα κράτη-μέλη του Συνεταιρισμού σχετικά με το Καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία υπάγεται αποκλειστικά στον έλεγχο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ; Αυτή προβλέπει εγκατάσταση ξένων στρατευμάτων σε έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, αν αυτό κριθεί ότι θα είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Προβλέπει πως τα στρατεύματα δεν θα υπάγονται σε έλεγχο διαβατηρίων ούτε θα χρειάζονται βίζα.

Όμως και στα όποια σημεία επιχείρησε να απαντήσει ο ΔΗΣΥ, δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

Μας είπε πως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη, είναι πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «έμμεσος» όμως. Τους απαντά σχετικό έγγραφο του State Department, για το τι ακριβώς είναι ο Συνεταιρισμός. Ούτε έμμεσος, ούτε άμεσος ευρωπαϊκός πυλώνας, αλλά μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρατίθεται αυτούσιο το απόσπασμα του εγγράφου:

S. DEPARTMENT OF STATE

95/05/19 Fact Sheet: NATO Partnership for Peace

Bureau of Public Affairs

Fact Sheet: NATO Partnership for Peace

What It Is

— A U.S. initiative, Partnership for Peace (PFP) was launched by the January 1994 NATO summit to establish strong links between NATO, its new democratic partners in the former Soviet bloc, and some of Europe’s traditionally neutral countries to enhance European security.

Πρόσθεσε ο ΔΗΣΥ πως η χτεσινή μου αναφορά για την υποχρέωση των κρατών μελών του Συνεταιρισμού για κοινοποίηση των αμυντικών προϋπολογισμών στο ΝΑΤΟ είναι αναληθής. Χαρακτήρισε επίσης ψέμα την αναφορά μου περί συμμετοχής σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Τους παραπέμπω στο Έγγραφο Πλαίσιο του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη. Στο οποίο ξεκάθαρα αναφέρεται πως τα μέλη του Συνεταιρισμού, συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ, για «διευκόλυνση της διαφάνειας στους εθνικούς αμυντικούς σχεδιασμούς, στις διαδικασίες προϋπολογισμού, στην ικανότητα και την ετοιμότητα τους να συνεισφέρουν σε επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη στρατιωτικών σχέσεων συνεργασίας με το ΝΑΤΟ για κοινό σχεδιασμό, εκπαίδευση και διεξαγωγή ασκήσεων για να μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα τους να αναλαμβάνουν ανθρωπιστικές αποστολές…».

Παρατίθεται αυτούσιο το απόσπασμα του εγγράφου:

Ministerial Meeting of the North Atlantic Council/

North Atlantic Cooperation Council,

NATO Headquarters, Brussels, 10-11 January 1994


Partnership for Peace:

Framework Document

The other states subscribing to this document will cooperate with the North Atlantic Treaty Organization in pursuing the following objectives:

facilitation of transparency in national defence planning and budgeting processes;

ensuring democratic control of defence forces;

maintenance of the capability and readiness to con- tribute, subject to constitutional considerations, to operations under the authority of the UN and/or the responsibility of the CSCE;

the development of cooperative military relations with NATO, for the purpose of joint planning, training, and exercises in order to strengthen their ability to undertake missions in the fields of peacekeeping, search and rescue, humanitarian operations, and others as may subsequently be agreed;

Στο Έγγραφο του State Department δε, αναφέρονται χαρακτηριστικά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Αυτό απαντά στο μεγάλο ψέμα του ΔΗΣΥ, πως ο Συνεταιρισμός «είναι απλώς ένα πρόγραμμα που δεν κάνει ούτε επιχειρήσεις, ούτε ασκήσεις, ούτε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σχετικά με το στρατό».

Παρατίθεται αυτούσιο το απόσπασμα:

PFP Joint Military Exercises

— 1994. Three joint military exercises were held, including “Cooperative Bridge” in Poland marking the first time NATO forces had joined with former adversaries on the territory of a former Warsaw Pact state.

— 1995. 11 exercises are planned in field, maritime, search and rescue, and command post functions. The U.S. will host a PFP field training exercise at Fort Polk, Louisiana in August.

Ο ΔΗΣΥ επέλεξε να απαντήσει στις χτεσινές μου δηλώσεις, είτε λέγοντας ψέματα είτε αναμιγνύοντας το ψέμα με την αλήθεια. Μετά από όσα ήδη παρέθεσα, οποιαδήποτε άλλη αναφορά στα ψέματα, είναι ανάξια λόγου.

Θα απαντήσω στη διαστρέβλωση της δήλωσης μου από το ΔΗΣΥ, ο οποίος επικαλέστηκε δήθεν αναφορά μου περί υποχρέωσης ενός μέλους του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη να καταβάλλει κάθε χρόνο κονδύλια στο ΝΑΤΟ. Η ερώτηση μου ήταν σαφής, προς τον κ. Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ, και αφορούσε την πρόταση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Γιατί ο κ. Αναστασιάδης χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις αποκοπές των κοινωνικών παροχών την ώρα που είναι πρόθυμος αν εκλεγεί να προσφέρει «αδογμάτιστα» εκατομμύρια απομυζημένα από τον κυπριακό λαό για να τα δίνει ως εισφορά στις δαπάνες του ΝΑΤΟ; Μήπως δεν ενημερώθηκε για το γεγονός πως παρόλο που ο λαός της βυθίζεται στην ανέχεια, η Ελλάδα εξακολουθεί να ξοδεύει από 22 μέχρι 28 εκατομμύρια στον Προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ;»

Διαβάστε Επίσης