Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΦασιστική επίθεση – βανδαλισμοί στο οίκημα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ στην Αθήνα

Φασιστική επίθεση – βανδαλισμοί στο οίκημα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ στην Αθήνα

-

2013

ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ – ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Οι γνωστοί τραμπούκοι του Δράσις-Κες, έδρασαν για ακόμα μια φορά με τον προσφιλή τους τρόπο, όπως διδάχτηκαν από τη μισαλλόδοξη ιδεολογία και ιστορία τους, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας.


Χθες τα μεσάνυχτα, αναφέρεται, μετά και την ολοκλήρωση της μεγάλης συγκέντρωσης με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, στο οίκημα της Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α., οι σοβινιστές της Αθήνας ανέσυραν για ακόμα μια φορά τα προδοτικά συνθήματα του 1974, γράφοντας με σπρέι στην πόρτα του οικήματος της Προοδευτικής και στους δίπλα τοίχους.

Προφανώς, δεν αντέχουν στην ιδέα ότι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί φοιτητές της Αθήνας, έχουν αντιληφθεί πως το πραγματικό τους συμφέρον εκφράζεται μόνο μέσα από την ενδυνάμωση της δικής τους φωνής, της φοιτητικής κίνησης της Αριστεράς, για να συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν τα δικαίωμα τους στη μόρφωση και στη δουλειά.

Καθόλου τυχαία, η «καθιερωμένη» πλέον, επίσκεψη των τραμπούκων αφού ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές η συνεχής αύξηση των ποσοστών του Σταύρου Μαλά, του υποψηφίου της νέας γενιάς και οι ολοένα και περισσότεροι δημοκρατικοί φοιτητές που γυρίζουν την πλάτη στους δύο πολιτικά συγγενικούς τους υποψηφίους, έπαιξε το δικό της ρόλο.

Από τη μια, ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν είναι άμοιρος ευθυνών για αυτές τις ενέργειες, αφού ως ηγέτης της αμαρτωλής δεξιάς, εκτρέφει για χρόνια το σοβινισμό στη δική του νεολαία με εθνικιστικές εξάρσεις και κορώνες, οδηγώντας το λαό μας στη διχόνοια. Είναι ο ίδιος και το κόμμα του, που καταθέτουν κάθε χρόνο στεφάνια στους προδότες του τόπου και του λαού μας, Γρίβα και Σαμψών. Είναι ο ίδιος που ως δικηγόρος, υπερασπιζόταν τους πραξικοπηματίες, οι οποίοι επιχείρησαν να καταλύσουν τη δημοκρατία και να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Μακάριο. Είναι το κόμμα του, το οποίο στέγασε πολιτικά και έδωσε αξιώματα, σε άτομα που πρόδωσαν τον τόπο μας και έσπειραν την καταστροφή. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως μέχρι το 1981, η επίσημη παράταξη του ΔΗΣΥ, ήταν το Δράσις-Κες.

Από την άλλη, ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος δήλωνε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι κακό έχουν κάνει αυτά τα παιδιά, μπορεί απλά να δει τα χθεσινά «έργα» των προστατευόμενων του. Αν και προσπαθεί αγωνιωδώς να παρουσιαστεί ως ο πλέον αχρωμάτιστος και ακομμάτιστος υποψήφιος, δυστυχώς γι’ αυτόν, ο λαός μας μπορεί να αντιληφθεί πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν κάποιοι. Είναι αυτός που έχει πλέον ταυτιστεί πλήρως με τις απόψεις του αντιομοσπονδιακού χώρου, στην προσπάθεια του να προσελκύσει όσους περισσότερους ακροδεξιούς ψήφους μπορεί. Καθόλου τυχαίο το ότι την υποψηφιότητα του στηρίζουν γνωστοί και αμετανόητοι ΕΟΚΑβητατζήδες και πρώην στελέχη του Δράσις-Κες, που πριν μερικά χρόνια κρατούσαν τα ίδια σπρέι και δρούσαν με τον ίδιο φασιστικό τρόπο όπως χθες.

Ο κυπριακός λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά του τόπου πρέπει να αντιληφθεί ξεκάθαρα ότι ο φασισμός που εκτρέφεται στους κόλπους της κοινωνίας μας έχει την δική του ρίζα και τους δικούς του υποστηρικτές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον του τόπου μας, στα χέρια αυτών που ανασύρουν λάβαρα και συνθήματα που μοίρασαν την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να δώσουμε συγχωροχάρτι, σε αυτούς που ακόμα και σήμερα υμνούν και δαφνοστεφανώνουν προδότες και ριψάσπιδες. Η μόνη επιλογή για τους αριστερούς, προοδευτικούς φοιτητές, η μόνη επιλογή για τη νέα γενιά και τον κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι ο Σταύρος Μαλάς. Η μόνη επιλογή για τη διατήρηση της ελπίδας της λύσης του Κυπριακού μακριά από εθνικιστικές εξάρσεις, για την ενότητα του λαού μας και την προοπτική για να δούμε καλύτερες μέρες.

PROODEFTIKI VANDALISMOI 3

Διαβάστε Επίσης