Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον του κράτους για πρόοδο και ανάπτυξη των περιαστικών...

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον του κράτους για πρόοδο και ανάπτυξη των περιαστικών κοινοτήτων

-

Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ


Το ενδιαφέρον του κράτους για πρόοδο και ανάπτυξη των περιαστικών κοινοτήτων είναι αδιαμφισβήτητο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια αίθουσας πολλαπλής χρήσης στης κοινότητας Πύργου Λεμεσού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας σταθερός αρωγός και συμπαραστάτης στην επίλυση των προβλημάτων σας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σας, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους μας»

«Εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τους στόχους μας για ενίσχυση των περιαστικών κοινοτήτων και αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε.

«Προσπάθεια μας είναι η παραμονή των κατοίκων στους χώρους που γεννήθηκαν, στα μέρη που αγάπησαν και δέθηκαν μαζί τους. Κοντά στα έργα και επιτεύγματα που πότισαν με μόχθο και ιδρώτα οι γονείς και οι προγόνοι τους», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «για επίτευξη αυτού του στόχου εκτελούνται διάφορα αναπτυξιακά έργα και εφαρμόζονται σχέδια και προγράμματα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις περιαστικές κοινότητες, ώστε να συμβάλουν στην αναστροφή του κλίματος εξαστισμού και στην επιστροφή πληθυσμού στις κοινότητες που εγκατέλειψαν».

Σημείωσε πως «η Κυβέρνηση παραχωρεί οικόπεδα για φτωχές οικογένειες τόσο στην ύπαιθρο όσον και στις περιαστικές κοινότητες, ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Δημιουργούνται παράλληλα παραρτήματα κρατικών υπηρεσιών, όπως Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε μεγάλα περιαστικά κέντρα, βελτιώνεται το οδικό δίκτυο, έχουν κατασκευαστεί και προγραμματίζεται η κατασκευή αποχετευτικών έργων», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «αυτά τα έργα, αυτή την πενταετία, μέσα στις συνθήκες της πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην Ελλάδα, αποδεικνύει τόσο την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη όσο και το έργο στήριξης της υπαίθρου και των περιαστικών κοινοτήτων».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως «η λειτουργία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης θα συμβάλει στην ανάπτυξη των γνώσεων των κατοίκων της Κοινότητας μέσω διαλέξεων και εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει”, προσθέτοντας πως “το έργο κατασκευάστηκε και ως αντισταθμιστική προσφορά της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, για τη μονάδα αφαλάτωσης που έγινε στα χωρητικά όρια της Κοινότητας Πύργου».

Διαβάστε Επίσης