Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤο ΑΚΕΛ συγχαίρει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση γαιτ ην επιτυχημένη...

Το ΑΚΕΛ συγχαίρει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση γαιτ ην επιτυχημένη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012

Το ΑΚΕΛ, με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του Κόμματος, Γιώργου Λουκαΐδη, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την επιτυχημένη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση ενήργησε με σχεδιασμό, προγραμματισμό, ικανότητα και επάρκεια.

Η εκτίμηση για την επιτυχία αυτή της Κύπρου, είναι ουσιαστικά καθολική και έχει αναγνωριστεί ως τέτοια μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων όλων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας και του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από την επιτυχή άσκηση της Προεδρίας, πιστώνεται ασφαλώς πρωτ΄ από όλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και γενικότερα στην κυβέρνηση, στην οποία εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας.

Περαιτέρω, ιδιαίτερης μνείας και συγχαρητηρίων για την σημαντική συμβολή τους στην ιδιαίτερα επιτυχή άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου, απευθύνουμε στον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά θέματα και γενικότερα στους λειτουργούς του δημοσίου οι οποίοι εργάστηκαν επίσης ακούραστα και μεθοδικά για να έλθει αυτό το θετικό αποτέλεσμα για την Κύπρο.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα, το σπουδαίο ρόλο και την αξία του συναινετικού πνεύματος και της ομόθυμης στήριξης που είχε η κυβέρνηση στα πλαίσια της Προεδρίας από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, στοιχείο επίσης ιδιαίτερα υποβοηθητικό για την προσπάθεια που κατεβλήθη.

Παρά τις αρχικές δηλώσεις από ορισμένους μέσα από τις οποίες αμφισβητείτο η ικανότητα της Κυβέρνησης να διεκπεραιώσει με επιτυχία αυτή τη μεγάλη πρόκληση για την Κύπρο, στη συνέχεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ενέργησαν με υπευθυνότητα απέναντι στον τόπο.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μέσα από μια ανάλογη υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά απ` όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, η Κύπρος μπορεί να τα καταφέρει να ξεπεράσει αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την οικονομία, την οποία προκάλεσε η κρίση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Ως ΑΚΕΛ είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου.

Τούτο αποτελεί οφειλή και χρέος απέναντι στις παρούσες και τις μέλλουσες γενιές.

Διαβάστε Επίσης