Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥπ. Εσωτερικών: Ο πολιτισμός δημιουργεί αντιστάσεις

Υπ. Εσωτερικών: Ο πολιτισμός δημιουργεί αντιστάσεις

-

height=”268″ alt=”fbd2f67485565614cc7328f5c9b468e9″/>

Την ανάγκη “να στραφούμε στους εαυτούς μας, να δημιουργήσουμε και να επενδύσουμε στον πολιτισμό”, ο οποίος “αποτελεί το πιο πολύτιμο μας αγαθό ως λαός”, επεσήμανε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, σημειώνοντας ότι, “δημιουργώντας πολιτισμό, δημιουργούμε αντιστάσεις, και σήμερα χρειαζόμαστε αντιστάσεις, αντιστάσεις στην κατοχή που βασανίζει τον λαό μας για 38 τώρα χρόνια, αντιστάσεις στη λήθη, στη μισαλλοδοξία, στην πίεση που εξασκεί η οικονομική κρίση, στον λαϊκισμό”.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας, στην Αραδίππου, η κ. Μαύρου διαβεβαίωσε ότι “ως Πολιτεία στηρίζουμε, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, πρωτοβουλίες όπως αυτήν του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοντέας, γιατί πιστεύουμε πως ο πολιτισμός προέρχεται και αφορά το σύνολο των πολιτών”.

Η κ. Μαύρου ανέφερε ότι “μέσα από το ερασιτεχνικό θέατρο προάγεται ο πολιτισμός, αναπτύσσεται η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και παρέχονται δημιουργικές διέξοδοι στις ανησυχίες που όλοι νιώθουμε σήμερα”, προσθέτοντας ότι “η ενασχόληση με την τέχνη δεν μπορεί παρά να ενδυναμώσει το πνεύμα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που καλούνται σήμερα να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο”.

Είπε, επίσης, ότι “η επικοινωνία η οποία επιτυγχάνεται διά μέσου της τέχνης επιτρέπει στον καλλιτέχνη να έχει έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία και είναι αυτός ο διάλογος που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται την κοινωνία, να προτείνει λύσεις και να μετέχει δυναμικά στα κοινωνικά δρώμενα”.

“Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας βλέπουμε μια στροφή των νέων ανθρώπων προς ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις και αυτό δεν μπορεί παρά να δίνει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας”, σημείωσε

Διαβάστε Επίσης