Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣO Φέργκιουνσον έδειξε τον αντικαταστάτη του

O Φέργκιουνσον έδειξε τον αντικαταστάτη του

-

Άλεξ Φέργκιουσον πιστεύει πως ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ικανός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Οι δύο προπονητές συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Lowry Hotel στο Μάντσεστερ όταν η Ρεάλ αντιμετώπιζε τη Σίτι για το παιχνίδι του 4ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Μουρίνιο να λέει πως το επόμενο βήμα είναι η Αγγλία», ο 70χρονος Φέργκι, σχολίασ: «Μπορεί να προπονήσει οπουδήποτε, σίγουρα».

«Θα ήθελα να πιστεύω ποτέ πως ένας άνθρωπος που δεν έχει παίξει ένα αγώνα θα μπορούσε να είναι κορυφαίος προπονητής αλλά πρέπει να δούμε την προσωπικότητά του. Εχει μία θαυμάσια, ισχυρή προσωπικότητα και αυτό γεφυρώνει το χάσμα.

«Θυμάμαι την πρώτη συνέντευξη Τύπου του [στην Τσέλσι] και σκέφτηκα, “Ω Θεέ μου, αυτός είναι ένας αναιδής μπα*****ρδος”. Εκείνος έλεγε στους παίκτες του, “Κοιτάξτε, είμαι ο Special One, εμείς δεν χάνουμε τους αγώνες”.

«Που να πάρει, ήρθε στην Αγγλία, είναι απλά ένας νεαρός άνδρας και λέει πως είναι ο Special One! Αλλά είπε σε όλους τους παίκτες να έχουν την πεποίθηση ότι θα κέρδιζαν το πρωτάθλημα.

Σε μια συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ του ITV4 ο Φέργκιουσον αποκάλυψε πως έγινε φίλος τον Μουρίνιο μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ από την Πόρτο στο Champions League το 2004.

Ο Σκωτσέζος είπε: «Όταν ήρθε στο γραφείο μου δεχόταν τα αστεία για τον εαυτό του. Αυτό είναι που μου άρεσε σε αυτόν. Τον πείραζα πολύ και αυτός γελούσε πολύ.

Διαβάστε Επίσης