Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΣκληρή και αμφίρροπη η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου

Σκληρή και αμφίρροπη η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου

Δυο οι μονομάχοι, ο ΑΡΗΣ και το ΑΠΟΕΛ, για τον τίτλο στα πλέι οφς

-

 Του  Κόκου Καθητζιώτη

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ΑΠΟΕΛ και ΑΡΗΣ θα κονταροχτυπηθούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου του πρωταθλητή. Στην περσινή σεζόν ο ΑΡΗΣ μια αγωνιστική πριν το τέλος στέφθηκε πρωταθλητής. Και στην περσινή σεζόν το ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτο στο τέλος της Α΄ φάσης αλλά ο ΑΡΗΣ σε αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα.

Στη φετινή σεζόν το ΑΠΟΕΛ πρωταγωνιστεί και πάλι, ως ανεπίσημος πρωταγωνιστής χειμώνα και 2023 ξεκινώντας τους αγώνες των πλέι οφς με προβάδισμα τριών βαθμών από τον δεύτερο ΑΡΗ ο οποίος εκτός συγκλονιστικών απροόπτων θα είναι και πάλι ο κύριος, αν όχι και ο μοναδικός αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφς για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΠΟΕΛ και ΑΡΗΣ ήταν οι δυο ομάδες οι οποίες στην Α’ φάση  του πρωταθλήματος ιδιαίτερα στον Β΄ γύρο ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές της πρώτης εξάδας. Βέβαια σε αυτή την φάση θα διεξαχθούν δέκα αγωνιστικές όλα ντέρμπυ ή σούπερ ντέρμπυ και κάποια ή κάποιες από αυτές τις ομάδες πιθανόν να μπουν στην διεκδίκηση του τίτλου μαζί με ΑΠΟΕΛ και ΑΡΗ.

Η ΑΕΚ μια ανοδική πορεία στον Β ‘γύρο ενώ η Πάφος FC ήταν σταθερή αλλά χωρίς να φτάσει σε ψηλές αποδώσεις. ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΝΟΡΘΩΣΗ είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και αν δεν βελτιωθούν θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο «παράγων έδρα» θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την φάση δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες δεν θα έχουν την υποστήριξη των φιλάθλων τους.

Οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θα έχουν ένα πλεονέκτημα από τις υπόλοιπες ομάδες γιατί οι δώδεκα ή δεκαπέντε χιλιάδες οπαδοί ιδιαίτερα ΑΠΟΕΛ και ὊΜΟΝΟΙΑ στην έδρα τους είναι μεγάλη βοήθεια για την έκβαση ενός ντέρμπυ. Ενώ οι δυο – τρείς χιλιάδες οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων δεν δημιουργούν προϋποθέσεις «καυτής» έδρας για τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ιδιαίτερα του ΑΠΟΕΛ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Βέβαια οι φίλαθλοι από μόνοι τους δεν κερδίζουν ένα αγώνα.

Αν όμως οι ποδοσφαιριστές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φτάσει η ομάδα στην νίκη τότε το σπρώξιμο από τους φιλάθλους είναι μεγάλη βοήθεια!

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί για το πλασάρισμα στην τρίτη και τέταρτη θέση όπου δίνει το τρίτο τυχερό εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά σαλόνια και ανάλογα με το αν κάποια ομάδα από την 1η τριάδα κατακτήσει το κύπελο τότε και η τέταρτη θέση επιπρόσθετα δίνει ακόμα ένα τυχερό εισιτήριο για την Ευρώπη!

Βάσει της προϊστορίας των πλέι οφς δεν έγινε ποτέ η μεγάλη ανατροπή από κάποια από τις ομάδες της τρίτης μέχρι την έκτη θέση οπότε η μάχη θα είναι αμφίρροπη χωρίς σίγουρα προγνωστικά για την κατάκτηση της τρίτης και τέταρτης θέσης από τις ομάδες τις ΑΕΚ, ΠΑΦΟΣ FC, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ αφού η διαφορά μεταξύ τους είναι στα 4 (δυο -τρεις) βαθμούς.

Ο ΟΜΙΛΟΣ

ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Στη δεύτερη οκτάδα της βαθμολογίας της Α ‘φάσης του πρωταθλήματος CYTA 2023-24 θα γίνει η μάχη των μαχών για την έξοδο από την μεγάλη κατηγορία των τριών ομάδων όπως προνοεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Οι τρεις μεγάλες ομάδες που δεν κατάφεραν να μπουν στην Α΄ εξάδα,  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έβδομος με 38 βαθμούς, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ όγδοη με 36 βαθμούς και ΑΕΛ ένατη με 30 βαθμούς, δεν ανησυχούν για να μπουν σε περιπέτειες εκτός αυτού είναι και οι βασικοί ρυθμιστές σαν αδιάφορες ομάδες για το ποιες ομάδες θα διαβαθμιστούν τελικά από την Α ‘κατηγορία. Τις ομάδες αυτές για το πρεστίζ τους ενδιαφέρει η πρώτη και η δεύτερη θέση.

Ο δέκατος ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ με 26 βαθμούς είχε μια καλή πορεία και αν συνεχίσει έτσι και στα πλεί άουτ μάλλον δύσκολα θα μπει στην περιπέτεια της εξόδου.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων ομάδων της 11ης ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ με 20 βαθμούς, της 12ης ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ με 16 βαθμούς, του 13ου ΟΘΕΛΛΟΥ ΑΘΗΑΙΝΟΥ με 15 βαθμούς και της 14ης ΔΟΞΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ με 12 βαθμούς με όλα τα σενάρια ανοικτά.

Επιθετικό ποδόσφαιρο με πολλά γκολ

Το φετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται πιο επιθετικό από προηγούμενες σεζόν. Η τάση αυτή διαφάνηκε από την αύξηση του συντελεστή επίτευξης τερμάτων στην περσινή σεζόν που στην Β΄ φάση σημειώθηκαν 22 τέρματα με μέσο όρο 2,60 τέρματα σε κάθε αγώνα.

Η μεγάλη ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζεται στο πρωτάθλημα ωθεί τις ομάδες να αναζητούν το τρίποντο και αυτό θα γίνει πετυχαίνοντας τέρματα. Στην Α‘ φάση είδαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο με θέαμα και πολλά τέρματα.

Μεγαλο -γκολτζήδες δεν έχει το πρωτάθλημα μας, όμως έχει πολλούς ποδοσφαιριστές ικανούς στο σκοράρισμα η κάθε ομάδα.

  • Οι πρώτοι σκόρερ πέτυχαν μόνο 14 και 13 τέρματα στην Α΄ φάση, ο SOL ORTIZ της ΑΕΚ και ο JARJO DE MACEDO της ΠΑΦΟΣ FC.

Όμως έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που πέτυχαν από δέκα, εννέα, οκτώ, εφτά, έξι και πέντε τέρματα.

Στην Α’ φάση σημειώθηκαν 520 τέρματα με μέσο όρο 2,87 τον αγώνα που είναι η Τρίτη πιο ψιλή επίδοση μετά το 2017 και 2018 όπου σημειώθηκαν 524 και 534 τέρματα. ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΑΡΗΣ πετύχαν από 54 και 53 τέρματα. Ενώ μόνο δυο ομάδες δεν πέτυχαν πάνω από ένα τέρμα σε κάθε αγώνα. Ο ΟΘΕΛΟΟΣ 20 και η ΔΟΞΑ 14 τέρματα.

Διαβάστε Επίσης