Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsH ώρα της αλήθειας για όλους τους μονομάχους του παγκύπριου πρωταθλήματος

H ώρα της αλήθειας για όλους τους μονομάχους του παγκύπριου πρωταθλήματος

Οι έξι πρωταγωνιστές του άνω διαζώματος θα τα δώσουν όλα μέχρι τελικής πτώσης για τον τίτλο και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια -Σφαγή και στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας!

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και πλέον όλες οι ομάδες επικεντρώνονται στους στόχους τους, καθώς πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να διορθωθούν τυχόν λάθη, και κάθε χαμένος βαθμος ίσως αποβεί μοιραίας στο τέλος όταν θα γίνει η σούμα.

Ασφαλώς και η προσοχή όλων στρέφεται στα πάνω δώματα της βαθμολογίας, όπου οι έξι μονομάχοι θα τα δώσουν όλα μέχρι τελικής πτώσης για τον τίτλο και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ασφαλώς ΑΠΟΕΛ και Άρης διατηρούν τον πρώτο λόγο για να διεκδικήσουν τον τίτλο, καθώς απέδειξαν πως είναι οι πιο σταθερές ομάδες στο πρωτάθλημα, και αυτό το στοιχείο αν συνεχίσουμε να το βλέπουμε στα Play – Off τότε η μάχη θα είναι αμφίρροπη και μέχρι τέλους.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ η οποία δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, με την έλευση του Ραν Μπεν Σιμόν στην ομάδα ανέβηκε, κάλυψε έδαφος και βρίσκεται λίγο πιο πίσω στην βαθμολογία. Παρόλα αυτά με τον Ισραηλίτη προπονητή η ομάδα της Λάρνακας, έδειξε πως μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Αν εισέλθει στα Play – Off με 2-3 νικηφόρα αποτελέσματα, τότε μπορεί να μπει και σφήνα σε Άρη και Αποελ.

Όσον αφορά την Ανόρθωση  είναι κάπως ανάποδα τα πράγματα. Ενώ ξεκίνησε το πρωτάθλημα πολύ επλπιδόφορα, κάπου προς το τέλος του Β’ γύρου πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος. Το ζητούμενο για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι να μπει καλά στα Play – Off. Aν τα καταφέρει τότε γιατί όχι να μην διεδκικήσει κι αυτή τον τίτλο;

Από την εξάδα αφήσαμε τελευταίες την Πάφο και την ΟΜΟΝΟΙΑ για τις οποίες ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που τους έχει απομείνει είναι να διεκδικήσουν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, και να στρέψουν την προσοχή τους στο Κύπελλο. Και οι δύο σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής φάνηκαν ασυνεπείς, με αποτέλεσμα να έχουν αρκετά κακά αποτελέσματα που τους άφησαν πίσω βαθμολογικά.

Το χειρότερο τόσο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και για την Πάφο είναι η αστάθεια τόσο από αγώνα σε αγώνα, όσο και στο κάθε 90λέπτο ξεχωριστά. Με τέτοια εικόνα που παρουσίασαν θα πρέπει να υπερβάλουν εαύτον, για να καταφέρουν να πάρουν κάτι θετικό από την φετινή σεζόν.

Όπως και να έχουν τα πράγματα όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία τα Play -Off. Κάθε χρόνο άλλωστε εκεί είναι και το ζουμί του ποδοσφαιρού μας, εκεί είναι που θα ξεκαθαρίσουν  και θα κριθούν τα πάντα.

ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 ΚΑΙ ΣΤΟ Β΄ ΓΚΡΟΥΠ

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αναμέτρησεις στο B’ Γκρουπ της 2ης φάσης του πρωταθλήματος. Εκεί οι ομάδες είναι 8 και συναντάμε ανάμεσα τους 3 αδιάφορες βαθμολογικά. Απόλλων, ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίαν ουσιαστικά έμειναν από νωρίς εκτός στόχων στο πρωτάθλημα, και με την βαθμολογική συγκομοιδή που έχουν δεν πρόκειται να κιδνυνέψουν.

Παρόλα αυτά αυτές οι ομάδες θα είναι και οι ρυθμιστές για την διαβάθμιση, καθώς θα αντιμετωπίσουν εις διπλούν τις ομάδες που παλεύουν για να την γλιτώσουν.

Ο Εθνικός Άχνας ίσως κι αυτός να γίνει αδιάφορος σε κάποια φάση στην 2η φάση καθώς κάνει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και κλέβει τις εντυπώσεις. Αν καταφέρει η ομάδα της Άχνας να πάρει μια δύο νίκες στην αρχή, τότε ουσιαστικά «κλειδώνει» την παραμονή της.

Οθέλλος, ΑΕΖ, Καρμιώτισσα και Δόξα βρίσκονται αυτή την στιγμή στις τελεύταιες θέσεις της βαθμολογίας με πολύ μικρές βαθμολογικές διαφορές. Αυτες οι τρεις ομάδες ουσιαστικά θα παλέψουν στήθος με στήθος για να μπορέσει  η μια από αυτές να παραμείνει στην κατηγορία, με τις υπόλοιπες τρεις να μας αποχαιρετούν.

Προσδεθείτε λοιπόν και ετοιμαστείτε για καυτά Σαββατοκύριακα!

Οι 14 μονομάχοι είναι πανέτοιμοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, και να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιοι όχι, θα το δούμε στη συνέχεια!

Διαβάστε Επίσης