Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣτη φόρα τα άπλυτα του ΔΗΣΥ! Μπάχαλο με τις υποψηφιότητες του για...

Στη φόρα τα άπλυτα του ΔΗΣΥ! Μπάχαλο με τις υποψηφιότητες του για τις επικείμενες εκλογές

Ο Μάριος Πελεκάνος αντί απάντησης στις προτροπές για «δεύτερες σκέψεις» προαναγγέλλει ότι το επόμενο διάστημα «θα πούμε περισσότερα για τους λόγους της παραίτησής μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Συναγερμού»

-

Όχι μόνο δεν έκανε δεύτερες σκέψεις το τριήμερο που πέρασε από τη δημοσιοποίηση της παραίτησης του από τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, αλλά ο Μάριος Πελεκάνος επανήλθε δριμύτερος καταγγέλλοντας δημόσια τα κακώς έχοντα στο κόμμα της Δεξιάς, τονίζοντας πως η απόφαση του είναι οριστική και αμετάκλητη ενώ προαναγγέλλει για περισσότερες αποκαλύψεις τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Μ. Πελεκάνος ο οποίος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ήταν στον κατάλογο για το χρίσμα υποψήφιου του ΔΗΣΥ για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου είχε άλλες προτιμήσεις και άφησε εκτός νυμφώνος τον Α΄ Αντιπρόεδρο του κόμματος να καταγγέλλει τα παρασκήνια και τις «κακές γλώσσες».

Ανέφερε στην αρχική δήλωση παραίτησης του:

«Η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους».

Η κίνηση του Μ. Πελεκάνου θορύβησε την ηγεσία του ΔΗΣΥ και η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ξένια Κωνσταντίνου κάλεσε τον κ. Πελεκάνο «να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μην παραιτηθεί».

Ερωτηθείσα σχετικώς η κυρία Κωνσταντίνου είπε ότι στο Π.Γ ενδεχομένως να υπήρξαν πολιτικοί λόγοι που επηρέασαν την ψήφο του κάθε ενός, αλλά δεν δόθηκε γραμμή από την ηγεσία για συγκεκριμένες επιλογές.

Η Ξένια Κωνσταντίνου είπε ότι ακολουθήθηκε μια δημοκρατική διαδικασία στο Π.Γ και το αποτέλεσμα της κάλπης είναι εκεί.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια του Κυριάκου Χατζηγιάννης να αποσύρει την τελευταία στιγμή την  υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές και στην επιστολή που έστειλε στην Αννίτα Δημητρίου έγραψε ότι η απόφαση του έχει ληφθεί με γνώμονα την διευκόλυνση της διαδικασίας επιλογής των εκλεκτών της παράταξης για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ

ΓΙΑ «ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ»

Προφανώς και το γεγονός αυτό ενισχύει τις πληροφορίες για «στημένο παιχνίδι» για την επιλογή των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, γι’αυτό και ο Μ. Πελεκάνος όχι μόνο δεν έκανε δεύτερες σκέψεις, όπως τον συμβούλευσε η ηγεσία του κόμματος, αλλά επανήλθε με νέα δήλωση επαναβεβαιώνοντας την απόφαση του.

«Παρακολουθώντας από τη Δευτέρα διάφορες σκόπιμες διαρροές και συζητήσεις από “πηγαδάκια”, τις οποίες ασπάζονται ανερυθρίαστα και άνευ επιβεβαίωσης ορισμένοι, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η παραίτηση μου δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Πολιτικού Γραφείου, αλλά για τα όσα έγιναν στο παρασκήνιο, τα οποία ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι που γέμιζε εδώ και καιρό», σημειώνει.

«Ποτέ στη ζωή μου», συνεχίζει, «δεν έμαθα να λειτουργώ, θέτοντας μπροστά το προσωπικό μου συμφέρον έναντι του γενικού καλού».

Όπως αναφέρει, στην Πάφο και στη Λεμεσό οι χειρισμοί έγιναν ομαδικά από την ηγεσία και ακολουθήθηκαν οι κομματικές διαδικασίες. «Όσοι έχουν άλλη εντύπωση ή “πληροφόρηση”, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν την ηγεσία και τα στελέχη των επαρχιακών γραφείων του κόμματος ή ακόμα τον ίδιο τον κ. Νικολαΐδη», προσθέτει.

Περαιτέρω αναφέρει πως «σε ό,τι αφορά τα όσα λένε οι “κακές γλώσσες” για τις δισταυρίες και υπέρ μου στρατηγική ψήφο, τους ενημερώνω ότι δεν έχω καμία αντίρρηση να δημοσιευθούν οι σταυροί. Το αντίθετο μάλιστα, τους προκαλώ να το κάνουν».

Ελπίζω, καταλήγει, «να μη χρειαστεί να απαντήσω ξανά στις “κακές γλώσσες” οι οποίες έχουν στόχο να σπιλώσουν τη φήμη και υπόληψη μου. Η Κύπρος είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε καλά…».

Διαβάστε Επίσης