Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕθνικιστικό ντελίριο στο δημόσιο διάλογο!

Εθνικιστικό ντελίριο στο δημόσιο διάλογο!

«Εκλογές της φουστανέλας» από τα κόμματα της Δεξιάς! «Συγκατοίκηση» στις προθήκες των συλλόγων της Δεξιάς, υποψηφίων του Συναγερμού και του ΕΛΑΜ…

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Ό,τι έσπειραν τα προηγούμενα χρόνια το θερίζουν σήμερα, ο ΔΗΣΥ και τα άλλα κόμματα της Δεξιάς, με την τακτική των  συνεργασιών με το εθνικιστικό κόμμα του ΕΛΑΜ, το εδώ Παράρτημα της Ελληνικής φασιστικής «Χρυσής Αυγής». Η ηγεσία του Συναγερμού, τώρα με τις ευρωεκλογές, στην κυριολεξία αφήνιασε παρατηρώντας ακατάσχετες φυγόκεντρες τάσεις προς το ακροδεξιό μόρφωμα!

Οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και άλλων των κομμάτων της Δεξιάς, είναι όμως συνένοχες και για την «κανονικοποίηση» στα μάτια της κυπριακής κοινής γνώμης του πολιτικού μορφώματος των ακραίων εθνικιστών που ενεγράφη και δρα ως πολιτικό κόμμα με την επωνυμία «ΕΛΑΜ», αφού είχε αποτύχει να εγγραφεί με το ίδιο όνομα των ομογάλακτων του στην Ελλάδα, «Χρυσή  Αυγή» Κύπρου.

  • Τώρα που έσπασε το «αυγό του φιδιού» και το τέρας του φασισμού κυκλοφορεί παντού, οι ηγήτορες του Συναγερμού και των άλλων κομμάτων της παράταξης της Δεξιάς τρέχουν να περιμαζέψουν ότι μπορούν καθώς ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Σε κάθε τους βήμα βρίσκουν μπροστά τους, τούς ΕΛΑΜίτες η ηγεσία του οποίου, ακολουθεί κατά γράμμα τις συνταγές που εφάρμοσε με τη δημιουργία του και συνεχίζει μέχρι σήμερα η ηγεσία του μητρικού κόμματος τους, του Συναγερμού. Άλλωστε πως θα γινόταν αλλιώς, αφού το ακροδεξιό μόρφωμα είναι «σάρκα από τη σάρκα» του ΔΗΣΥ…

Το επίσημο ακραίο, εθνικιστικό μόρφωμα του ΕΛΑΜ, έχει διεισδύσει όχι μόνο στις «Θύρες» των μεγάλων σωματείων της Δεξιάς αλλά και στα «εθνικόφρονα» σωματεία σε όλη την Κύπρο. Είναι συχνό το φαινόμενο στα εντευκτήρια αυτών των συλλόγων να βλέπεις δίπλα – δίπλα προεκλογικές αφίσες του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ! 

  • Και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι ΕΛΑΜίτες έσπασαν το «απόρθητο» των «εθνικοφρόνων» σωματείων όπου κανένα άλλο κόμμα της Δεξιάς (ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ κλπ), πλην του ΔΗΣΥ, δεν μπορούσε να εμφανιστεί.

Σε σωματείο της Δεξιάς, κοινότητας του νέου Δήμου Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου τοποθέτησαν αφίσες των υποψηφίων του ΔΗΣΥ προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ΕΛΑΜ το οποίο επέβαλε στην Επιτροπή του σωματείου και τοποθέτησαν αφίσες και με  δικούς του υποψηφίους!

Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως  στην κοινότητα ενώ όπως πληροφορούμαστε παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε άλλες περιοχές σε όλες τις επαρχίες.

Οι ακροδεξιοί εισχωρούν και καταλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα «κάστρα» της Δεξιάς στο νησί!

Ξεκίνησαν από τις… «γαλάζιες κερκίδες» ποδοσφαρικών σωματείων της Δεξιάς όπου βρήκαν πρόσφορο έδαφος για «αλίευση» νεαρών οι οποίοι στρατολογούνται στο ακροεθνικιστικό μόρφωμα. Τα ίδια και σε σχολεία με τη βοήθεια εθνικιστών καθηγητών και εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του υπουργείου Παιδείας στο οποίο κυριαρχούν και επιβάλλουν πολιτικές εθνικιστικοί κύκλοι με δεσμούς στην ηγεσία της Εκκλησίας.

ΜΕ ΤΙΣ… «ΕΥΛΟΓΙΕΣ» ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ!

Τις ίδιες, Συναγερμικές τακτικές βλέπουμε και σε ένα άλλο θεωρούμενο «χωράφι» του κόμματος της Δεξιάς, στις εκκλησιαστικές επιτροπές. Μην νομίσει κανείς πως το ζήτημα είναι… «θρησκευτικό» ή… «πνευματικό». Κάθε άλλο! Η διείσδυση εντός των «οίκων του κυρίου» εξασφαλίζει στήριξη από τους «ανθρώπους» της εκκλησίας και κυρίως πρόσβαση στα δεφτέρια των παπάδων, των επιτροπών με τους άπορους της κάθε κοινότητα και της κάθε ενορίας και ενεργούν αναλόγως. Όλο και θα ακούσατε να λέγεται για την «υλική βοήθεια» που κατά οργανωμένο τρόπο δίνεται σε τέτοια άτομα.

  • Αντί ο ιερέας ή ο Επίτροπος, πλέον εμφανίζονται και παραδίδουν «δέματα» και άλλοτε δωροεπιταγές υπεραγορών σε άπορους, εκπρόσωποι του πολιτικού σχηματισμού των ακροδεξιών. Τώρα, πως εξασφαλίζονται οι μεγάλες αυτές ποσότητες που απαιτούνται, είναι άλλη ιστορία…

Ειδικότερα σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων υποψήφιοι και κόμματα της Δεξιάς  «πιάνονται από τα ράσα» για να προσελκύσουν ψηφοφόρους… Δεν χάνουν λειτουργία, μνημόσυνα, κηδείες, βαπτίσεις και γάμους… Γίνονται «θεοφοβούμενοι» και τακτικοί θαμώνες των εθνικοφρόνων σωματείων…

Ενόψει των ευρωεκλογών με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν φυγόκεντρες τάσεις από τον ΔΗΣΥ κυρίως, προς το ΕΛΑΜ, η μάχη για προσέλκυση ψηφοφόρων είναι ιδιαίτερα σκληρή. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το «μεγάλο» κόμμα της Δεξιάς, ανεξάρτητα από το ποιά πρόσωπα βρίσκονται στην ηγεσία του, θέτουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τα συμφέροντα της χώρας!

Κι αυτό διαφαίνεται από τη στάση που τηρούν στο δημόσιο πολιτικό διάλογο τόσο για το Κυπριακό όσο και σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΑΚΕΛ

 – ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Μελετώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο νησί, μοναδική καθαρή λαϊκή επιλογή για τον  Κύπριο ψηφοφόρο στη μάχη για τις 6 έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το  ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική συμμαχία!

Με την σχεδόν 100 χρόνων ιστορία αγώνων του για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων έχει το ηθικό πλεονέκτημα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να ζητά τη ψήφο τους. Γιατί με τους αγώνες της, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, κερδήθηκαν σημαντικά ωφελήματα για τους εργαζομένους όπως είναι η ΑΤΑ, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

  • Είναι η πολιτική δύναμη που αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές μάζες από το μεγάλο κεφάλαιο αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Είναι η πολιτική δύναμη η οποία διεκδικεί μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Ακόμη, το ΑΚΕΛ είναι η συνεπέστερη οργανωμένη πολιτική δύναμη που παλεύει για ν’ ανοίξει ο δρόμος  αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό. Αντιδρά στις ιμπεριαλιστικές δολοπλοκίες για διχοτομική λύση δυο κρατών και κρατεί τα σκήπτρα των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα, για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά με στόχο την εξεύρεση λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία να επανενώνει την Κύπρο και το λαό.

Διαβάστε Επίσης